Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Μόνο οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα είναι Δήμαρχος” (photo+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Τους βασικούς άξονες του προγράμματος αλλά και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού “Πνοή-Ηράκλειο” παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Κυριάκος Κουτρούλης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
Μπροστά στους φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού που γέμισαν το θεατράκι, από άκρη σε άκρη,  ο κ. Κουτρούλης ξεκίνησε την ομιλία του θέτοντας κάποια (αιχμηρά) ερωτήματα, Αναρωτήθηκε λοιπόν αρχικά πόσο απεξαρτημένοι είναι κάποιοι  “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι Δήμαρχοι όταν συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις των κομμάτων που τους στηρίζουν. Συνεχίζοντας ανέφερε πως υπάρχουν καταλογισμοί σε βάρος υποψηφίων για παρελθούσα υπόθεση στην πρώην δημοτική επιχείρηση και αναρωτήθηκε πως θα χειριστούν το θέμα μετά τις δημοτικές εκλογές. Τέλος αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνει επανεκκίνηση στην πόλη από πρόσωπα που έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο. “Ο Δήμος δεν κληρονομείται. Δεν δικαιούται κανένας να αποφασίζει ποιος θα είναι ο Δήμαρχος εκτός από τους πολίτες”  ήταν το μήνυμα του.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές του προγράμματος του. Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται λαϊκές συνελεύσεις ενώ η δημοτική αρχή θα λογοδοτεί στους πολίτες δημόσια για το που διατίθενται τα χρήματα του. Παράλληλα τόνισε πως θα γίνει χρήση τοπικών δημοψηφισμάτων σημειώνοντας μάλιστα  πως με ένα δημοψήφισμα θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν αν θα διατηρηθεί το έργο στην κεντρική πλατεία με το οποίο, όπως είπε, επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα οι γειτονιές με διαμπερή κυκλοφορία.
Ακολούθως αποκάλυψε πως αν η παράταξη του βρεθεί στη διοίκηση θα εκδώσει Κάρτα Πολίτη μέσω της οποίας οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται άμεσα στις συναλλαγές τους με το δήμο ενώ θα υπάρχουν και άλλα προνόμια όπως εκπτώσεις σε καταστήματα της τοπικής αγοράς. Εδώ ο κ. Κουτρούλης υπογράμμισε πως ο Δήμος έχει υποχρέωση να στηρίζει την τοπική αγορά αλλά παράλληλα και οι επιχειρηματίες οφείλουν να βοηθήσουν την πόλη τους με προσφορά θέσεων εργασίας σε Ηρακλειώτες άνεργους και εκπτώσεις-προσφορές στους κατοίκους.
Στην Κοινωνική Πολιτική είπε πως πρέπει να ενισχυθούν τα ΚΑΠΗ στον τομέα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεσμεύτηκε ακόμα πως θα δημιοργήσει νέα ΚΑΠΗ στην Αγία Τριάδα και το Ψαλίδι όπως και παιδικούς σταθμούς σε Κάτω και Άνω Ψαλίδι. Παράλληλα υποσχέθηκε πως τα τροφεία των παιδικών σταθμών θα μειωθούν στο ήμισυ.  
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον τομέα της καθαριότητας όπως τόνισε πως παρά το γεγονός ότι ο Δήμος εισπράττει κάθε χρόνο 9 εκ. Ευρώ από ανταποδοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους η κατάσταση είναι απαράδεκτη με μια βρώμικη πόλη, απορριμματοφόρα να μη λειτουργούν, έλλειψη προσωπικού και απουσία δημοτικού γκαράζ μετά τις εξελίξεις με το οικόπεδο στη Μεταμόρφωση. Απέναντι σε αυτήν κατάσταση η Πνοή, όπως είπε, προτείνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης με διαχωρισμό απορριμμάτων στην πηγή (κάτι που θα μειώσει το κόστος) και ενίσχυση της ανακύκλωσης με παραγωγή από το Δήμο κομπόστ.
Ο κ. Κουτρούλης ανέπτυξε μετά και τους άλλους βασικούς άξονες του προγράμματος. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο θέμα της απόκτησης από την Περιφέρεια του κτήματος Φιξ, ένα θέμα που που ο συνδυασμός πρώτος πρόβαλε. Στο τέλος έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Δείτε και video εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=Q5KtYCoNIHk

http://www.youtube.com/watch?v=VCoQJZ0VUhQ

http://www.youtube.com/watch?v=-d_atq7yieI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ