Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Μπαίνουμε στη μάχη με στόχο τη νίκη” (photo+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Τους στόχους και τις προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου Αττικής “Δίκτυο Πολιτών” εν όψει εκλογών παρουσίασε η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια Δήμαρχος, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η παράταξη προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο δημαρχείο της πόλης το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου.  Πρέπει να σημειωθεί πως το “Δίκτυο Πολιτών”, παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και το κείμενο της εκλογικής της διακήρυξης.        

“Μπαίνουμε δυναμικά στη μάχη των εκλογών με στόχο τη νίκη. Πρόκειται για μια κρίσιμη πολιτική μάχη που αφορά Αυτοδιοίκηση και την πορεία του τόπου” τόνισε ξεκινώντας την ομιλία της, πλασιωνμένη από στενούς συνεργάτες και στελέχη της παράταξης, η κα Κατσινοπούλου ξεκαθαρίζοντας από την αρχή το βασικό στόχο της παράταξης.
Μεγάλο μέρος της εισαγωγικής της ομιλίας επικεντρώθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που έχουν κόψει χρηματοδότηση, έχουν καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίεες και έχουν οδηγήσει στην έξοδο χιλιάδες εργαζόμενους. “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει μάχη για να επιβιώσει, είναι στο χείλος του γκρεμού και η μάχη των εκλογών είναι μάχη για την Αυτοδιοίκηση” σχολίασε.  

Η κα Κατσινοπούλου τόνισε πως η παράταξη θα απευθυνθεί προς τους πολίτες με ένα πρόγραμμα πάλης και διεκδίκησης για τα προβλήματα της πόλης, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και βασισμένο στα όποια χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα και προσανατολισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ως βασικές αρχές έθεσε την ανάγκη να υπερασπιστεί ο Δήμος θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, μια άλλη σχέση δημοτών και δήμου με δραστηριοποίηση τοπικών οργάνων, τα τοπικά δημοψηφίσματα και τη διαφάνεια. Επίσης, υπογράμμισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο δημαρχοκεντρικό σύστημα και να σταματήσουν φαινόμενα παραγοντισμού. Απηύθυνε δε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες και φορείς του Ηρακλείου για να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και να μπει φραγμός στο κατεστημένο, που σύμφωνα με την ίδια,  υποβαθμίζει εδώ και χρόνια την πόλη.

“Η Δημοτική Αρχή ήταν απροετοίμαστη”

Μετά την τοποθέτησή της έγιναν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Για τη Δημοτική Αρχή είπε πως  ο Δήμαρχος και το δημοτικό σχήμα (που συγκροτήθηκε με “όρους παρέας” όπως χαρακτηριστικά είπε) δεν είχαν συναίσθηση των προβλημάτων που έφερε το μνημόνιο και για αυτό αντιμετώπισαν προβλήματα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν το Δήμο. Αναγνώρισε μεν μια προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα στην κοινωνική πολιτική κατηγόρησε τη διοίκηση πως κινήθηκε με μια αντίληψη μιμητισμού και χαρακτήρισε ως ελλιπείς τις όποιες προσπάθειες γίνονται.

Συνεχίζοντας άφησε αιχμές για τη στάση μελών της διοίκησης τονίζοντας πως στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει όλοι να πάρουμε θέση επί των προβλημάτων που υπάρχουν και να μην κρυβόμαστε πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου και του ακομμάτιστου.
Ερωτώμενη αν το κάλεσμα που απεύθυνε συμπεριλάμβανε και μέλη της διοίκησης όπως τον κ. Γιώργο Βλαντή, που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς, η κα Κατσινοπούλου είπε πως τους περιλαμβάνει όλους όσους συμφωνούν με το πολιτικό πλαίσιο της παράταξης.
Επίσης, αποκάλυψε πως είναι σε εξέλιξη επαφές της με άλλες δημοτικές κινήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασιων.

Τέλος απαντώντας για το πως θα αντιμετωπίσει το “Δίκτυο Πολιτών” την επιχειρηματικότητα  ξεκαθάρισε πως η παράταξη δεν είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας αλλά εναντίον της όποιας αυθαιρεσίας συο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και προειδοποίησε πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη και δη στο κέντρο θα σταματήσει.

Δείτε video από τη συνέντευξη τύπου

http://www.youtube.com/watch?v=7Tk3fI2ovTg

http://www.youtube.com/watch?v=wycmtIQUl4U

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ