Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Μ. Γλέζος:“Η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα” (photos+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Μηνύματα αντίστασης και ανατροπής της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης έδωσα οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προεξαρχόντος του κ. Μανώλη Γλέζου  στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του κόμματος στο Ηράκλειο Αττικής το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαΐου στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
Τα φώτα έκλεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο 92χρονος κ. Γλέζος που στην κυριολεξία αποθεώθηκε από το κοινό που γέμισε το θεατράκι στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης,  καθηλώνοντας τον κόσμο με τον χειμαρρώδη λόγο του. Αξίζει να αναφερθεί πως για χάρη αυτής της κορυφαίας φυσιογνωμίας του αντιστασιακού αγώνα την εκδήλωση κάλυπτε και συνεργείο του BBC. Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση ο κ. Γλέζος επισκέφθηκε μαζί με την υποψήφια Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργο Καραμέρο το κέντρο της πόλης (σ.σ. στη φωτογραφία αριστερά δίπλα στον κ. Γλέζο είναι η συντονίστρια της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειακή Συμβουλος με τη Δύναμη Ζωής, κα Αιμιλία Τζίβα).


“Εμείς δεν πάμε να αλλάξουμε απλά πρωθυπουργό. Θέλουμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό. Και αυτό θα κανουμε… Ο Τσίπρας το ενστερνίζεται αυτό και όσοι ευρωβουλευτές εκλεγούν θα περάσουν αυτό το μήνυμα. Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών, των πολιτών της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας” δήλωσε ο κ. Γλέζος. Στη συνέχεια σχολιάζοντας την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αναθεώρηση του συντάγματος είπε πως άμεση ανάγκη είναι να εφαρμοστεί το σύνταγμα και όχι να αναθεωρηθεί. Επίσης επανέλαβε την πρόταση του για κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη σύσταση ειδικού ταμείου από τα κόμματα για να αποζημιώνονται όσοι δεν έχουν πόρους.   “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικός σχηματισμός. Είναι η συνείδηση του ελληνικού λαού που βρήκε έκφραση τον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εξουσία…” είπε για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
“Όλοι θέλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και είναι στο χέρι μας. Η ευκαιρία είναι οι εκλογές που έρχονται. Η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και στις νέες γενιές να μην ανοίξουμε την πόρτα” τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών. Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως αν ο κόσμος δεν ακούσει και το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό δεν θα φταίνε οι πολίτες. “Θα φταίμε εμείς που δεν καταφέραμε να τον πείσουμε και πρέπει να ψαχτούμε τι δεν κάναμε καλά” συμπλήρωσε με νόημα για την επόμενη ημέρα.
“Αν λέτε “Μανώλη σε έχουμε ανάγκη” είμαστε χαμένοι από χέρι. Την ώρα που θα πείτε Μανωλη δεν σε έχουμε ανάγκη τότε ο τόπος θα πάει μπροστά” είπε κλείνοντας την ομιλία του.



“Θα νικήσουμε”

Σύντομες ομιλίες είχαμε και από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές κ.κ.  Χάρη Γολέμη, Πέπη Ρηγοπούλου και Γιάννη Μπουρνού με κοινή συνισταμένη πως πρέπει ο κόσμος να δώσει μια ψήφο ανατροπής των κυβερνητικών πολιτικών ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με το Δίκτυο Πολιτών κα Ειρήνη Κατσινοπούλου. “Θα νικήσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Φτάνει πια με την ανέχεια και τη φτώχεια” ήταν το μήνυμα της. Επίσης, την εκδήκλωση χαιρέτησε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών, κα Αιμιλία Τζίβα. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και υποψήφιος με το “Δίκτυο Πολιτών”, κ. Γιώργος Γρηγοριάδης και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Άρης Βρούστης.  

Δείτε και αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Γλέζου στα παρακάτω video του xtypos.gr

http://www.youtube.com/watch?v=5EGES6kXB5Q 

http://www.youtube.com/watch?v=_7KEYildnx8

http://www.youtube.com/watch?v=yTG5njBgWL4

http://www.youtube.com/watch?v=nHckCRw6faM

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ