Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές στο δήθεν αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο Γκότση”

Δημοσιεύθηκε

στις


Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα εν όψει των εκλογών της αυτοδιοίκησης:

«Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε, νέα και νέε
Έχεις βγάλει συμπεράσματα, αξιοποίησε την πείρα σου. Είδες στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια για δήθεν «τοπικές κοινωνίες» και «ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης» αποδείχτηκαν κούφια.
Χόρτασες από επίδοξους φωστήρες, παλιούς και νέους, «σωτήρες», οι οποίοι υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στις εκλογές στις 18 Μαΐου κάνε το αποφασιστικό βήμα

   – Ψήφισε με βάση τα πραγματικά ταξικά σου συμφέροντα

   – Ψήφισε για τη ζωή και το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου

   – Ψήφισε αυτό που πραγματικά πονάει το σύστημα, τον καπιταλισμό και δίνει ελπίδα και προοπτική στα φτωχά λαϊκά στρώματα
Στην περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Νέας Ιωνίας, δυνάμωσε με την ψήφο σου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ζούμε για έκτο χρόνο στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης. Έχουν τσακιστεί εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού που κερδήθηκαν με αίμα. Μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις. Η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους καλπάζει. Συγχωνεύονται σχολεία, κλείνουν νοσοκομεία, παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ. Χιλιάδες μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο. Για αυτήν την κατάσταση υπάρχει ένοχος και κόμματα που τον στηρίζουν. Είναι η βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Τιμώρησε τους. Δώσε δύναμη στη δύναμη σου!

Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις παρατάξεις τους και τους υποψήφιους τους σε τοπικό επίπεδο. Διαχρονικά εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Στο όνομα της «ανάπτυξης» συνεχίζουν την ίδια εξοντωτική πολιτική ενάντια στο λαό και υπέρ των μονοπωλίων.
Μην παγιδευτείς στα ψεύτικα και κούφια λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τότε ΣΥΝ ψήφισε το Μνημόνιο των Μνημονίων, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την πηγή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που παίρνονται μέχρι και σήμερα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αθωώσει την ΕΕ στα μάτια του λαού, δίνει διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους με τις προτάσεις του για «υγιή επιχειρηματικότητα» και στοιχίζεται πίσω από πολιτικές διαχείρισης της κρίσης υπέρ των μονοπωλίων (Ομπάμα, Ολάντ). Τάζει λαγούς με πετραχήλια ότι είναι δυνατόν και ο λαός να ζει καλά και τα κέρδη των καπιταλιστών να αυγαταίνουν. Η πολιτική που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δοκιμαστεί, μη χάνεις άλλο χρόνο.     
Καταδίκασε όσους εμφανίζονται με την μάσκα του «ανεξάρτητου», «αυτοδιοικητικού», του «νέου και άφθαρτου». Είναι παλιοί και φθαρμένοι. Τόσα χρόνια συμμετείχαν στους κομματικούς μηχανισμούς, ψήφιζαν και υλοποιούσαν την πολιτική που μας έφερε εδώ και τώρα βγάλανε το κουστούμι του κομματικού τους συνδυασμού και φόρεσαν αυτό του ανεξάρτητου για να θολώσουν τα νερά. Όπως και να εμφανίζονται, είναι απολύτως εξαρτημένοι από την πολιτική της ΕΕ, από την πολιτική υπεράσπισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες-ναζιστές δολοφόνους της Χρυσή Αυγής με όποιο όνομα κι αν εμφανιστούν. Είναι τσιράκια των αφεντικών, η πόλη μας γνωρίζει καλά τις «μεγάλες ιδέες» που οδηγούν στην καταστροφή και την προσφυγιά. Ξέρουμε τι εστί φασισμός και ξέρουμε να τον τσακίζουμε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα αλλά και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.
Μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας και άλλους αγωνιστικούς φορείς (το Σωματείο Συνταξιούχων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σύλλογο Γυναικών, το σύλλογο Δασκάλων «Γ. Σεφέρης» κ.α.) βρέθηκαν δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και συνολικά του λαού της Νέας Ιωνίας.
Πρωτοστάτησαν στον αγώνα για επανασυνδέσεις ρεύματος, συλλογή και διανομή τροφίμων κινητοποιήσεις για χρέη σε Δημόσιο (εφορία, ΟΑΕΕ κλπ), για την υγεία στο «Αγ. Όλγα».
Συμπαραστάθηκαν σε όλους τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες. Στο μεγάλο τετράμηνο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στη «phone marketing», στον ΕΟΠΥΥ, στην Αγ. Όλγα, στις απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο και αλλού.    
Αντιπάλεψαν τον Καλλικράτη, προειδοποίησαν για τον αντιδραστικό του χαρακτήρα και τις συνέπειες της εφαρμογής του, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις τον είχαν ψηφίσει τηρώντας στάση αναμονής για να δοκιμαστεί δήθεν στην πράξη.
Καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, απαίτησαν μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση τους για τους ανέργους, κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των ανταποδοτικών τελών στις δομές του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Αντιπάλεψαν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της διοίκησης.
Καταψήφισαν και κατήγγειλαν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων αλλά και των δομών μέσω της συνεργασίας του Δήμου με διάφορες ΜΚΟ.
Καταψήφισαν, κατήγγειλαν και αντιπάλεψαν αντιλαϊκά «δημοτικά» χαράτσια, όπως το επί πληρωμή δημοτικό πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150 και την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, τα 20 ευρώ που ζητούσαν στα ΚΑΠΗ για τη γυμναστική κλπ.
Δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι εγγύηση για τα ταξικά συμφέροντα σου.

Καμία εμπιστοσύνη στις άλλες δυνάμεις που ζητάνε την ψήφο σου.

Η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση υλοποίησε επί της ουσίας την πολιτική του κόμματος της. Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το άλλο μείγμα διαχείρισης που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από την εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική, που υλοποιούν γειτονικοί δήμοι που στη διοίκησή τους είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις υλοποίησε αυτήν την πολιτική από τους πρώτους, όπως η συνεργασία με ΜΚΟ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο δήθεν «αντιμνημονιακό και αριστερό» ψηφοδέλτιο τους…απ’ όλα έχει ο μπαχτσές: Από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου μέχρι και μέλη της ΝΔ, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τις απολύσεις στο Δήμο, «απάντησε» …υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης: προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, συνεργασίες με ΜΚΟ (Νόστος) για πεντάμηνες προσλήψεις εργαζομένων με 500 ευρώ, από καθαρίστριες μέχρι καθηγητές αλλά και απευθείας με ιδιωτικές εταιρείες (Θερινό ηλιοτρόπιο) για την καλοκαιρινή απασχόληση στα σχολεία.
Την ίδια ώρα που δήλωνε πως όλα αυτά τα κάνει για να αντιμετωπίσει την ανεργία, απέλυσε 4 εργαζόμενες του ΚΕΒΡΕΦΟ, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και μία λεχώνα.
Στο ζήτημα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αντί να διεκδικεί την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν, συμμετέχει σε δομές που την υπονομεύουν όπως το «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας» και λειτουργούν δήθεν συμπληρωματικά, με εθελοντές κτλ χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ, ενισχύοντας στην ουσία την επιχειρηματική δράση στην υγεία. Γι΄ αυτό απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης όλοι μαζί Δημοτική Αρχή-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το δίκτυο αυτό
Το ίδιο προτίμησαν να κάνουν για τον εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία, συνεργαζόμενοι με άλλη ΜΚΟ ονόματι «Αποστολή Άνθρωπος». Όταν ήδη η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας μετά από κινητοποίηση είχε αποσπάσει δέσμευση για εμβολιασμό των παιδιών ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα, η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απορρίφθηκε.
Στην ίδια λογική διατηρεί τροφεία για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, (που ούτως ή άλλως λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις και σε προσωπικό), αρνείται να τα καταργήσει ή έστω να τα μειώσει παρά τις κινητοποιήσεις γονιών, του Συλλόγου Γυναικών και της Λαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για επιλογές που επιβεβαιώνουν ότι το άλλο μείγμα διαχείρισης που μας προτείνει ως διέξοδο και λύση ο ΣΥΡΙΖΑ, δε διαφέρει ουσιαστικά από το προηγούμενο, τα ίδια ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί.
Έστειλε (με εντολή Δημάρχου) μικτό κλιμάκιο Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. για να χτυπήσει τους μικροπωλητές στον πεζόδρομο της Μ. Ασίας, τάχα για να χτυπήσει το παραεμπόριο.
Διατυμπάνιζε τους αγώνες της ενάντια στο χαράτσι αλλά το μόνο που δεν έκανε ήταν αγώνες. Χρησιμοποιώντας την προσφιλή στον ΣΥΡΙΖΑ τακτική της δημιουργίας αυταπατών και επανάπαυσης, καθησύχαζε τον κόσμο ότι με νομικίστικες μεθόδους θα λυθεί το πρόβλημα της φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων και τον καλούσε απλά να προσκομίσει στο Δήμο το χαράτσι…
Την σύμπνοιά της με την κυρίαρχη πολιτική προσπάθησε να συγκαλύψει δημιουργώντας κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, προβάλλοντας τη φιλανθρωπία ως αλληλεγγύη. Η δημιουργία τέτοιου είδους δομών και δικτύων αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της σύμπλευσης όλων των δυνάμεων που «πίνουν νερό» στο όνομα της ΕΕ: Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη ενός δικτύου «φιλανθρωπικών» δομών, που θα λειτουργεί σαν μαξιλάρι απορρόφησης των κραδασμών που προκαλούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Γι’ αυτό και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Αττικής, ανεξάρτητα αν στο «τιμόνι» βρίσκονται Δήμαρχοι προερχόμενοι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, οι Λαχανόκηποι κλπ αποτελούν κοινή και ταυτόσημη επιλογή, καθώς χρησιμεύουν πολλαπλά: στο «ξέπλυμα» των υπευθύνων για την εφαρμογή της πολιτικής που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση, στην απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του για παροχή υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας κλπ και στη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής», της υποταγής δηλαδή του λαού στη σημερινή κατάσταση.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής στην αρχή τον Χαραλάμπους και τώρα τον Μανούρη, υπεράσπισε με πάθος την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 4 χρόνια.
Είναι αυτοί που τόσα χρόνια εφάρμοσαν την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πολιτική που γκρεμίζει δικαιώματα, αφαιρεί κατακτήσεις, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια και τη φτώχεια. Είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, για τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών των Δήμων. Είναι αυτοί που και σήμερα ακόμα:
Μιλάνε για αυτοτέλεια των οικονομικών του δήμου που επί της ουσίας σημαίνει περισσότερα ανταποδοτικά τέλη, περισσότερα χαράτσια.
Ζητάνε περισσότερη παρέμβαση των ιδιωτών. Ήταν υπέρμαχοι όλων των συνεργασιών που έκανε η δημοτική αρχή με ιδιώτες (Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, ΜΚΟ κλπ).

Οι άλλοι δήθεν «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» συνδυασμοί Τσοπανίδης, Θωμαϊδου, Χατζησσαβίδης προέρχονται όλοι από το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του Χαραλάμπους ήταν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια. Δεν συμμετείχαν ποτέ και πουθενά σε κανέναν αγώνα των εργαζόμενων και του λαού. Μιλάνε για ένα δήθεν «αυτοδιοικητικό κίνημα», αποκρύπτοντας επιμελώς πως οι δήμοι είναι κομμάτι του κράτος και πως το πραγματικό κίνημα, αυτό που έχει δύναμη και μπορεί να αποσπά κατακτήσεις είναι αυτό των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.
Κίνημα μέσα από τα γραφεία Δημάρχων και Υπουργών, με το λαό στην άκρη δεν είναι κίνημα

Στη Νέα Ιωνία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της διεκδίκησης, της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των νέων.
Η εργατιά και η φτωχολογιά της πόλης μας, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που στενάζουν από την κρίση και τα μονοπώλια έχουν πείρα, έχουν επιλογή.
Έχεις σίγουρη επιλογή: Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Ν. Ιωνίας. Ξέρεις από την ίδια σου την πείρα πως δε θα σε προδώσουν. Ήταν και θα είναι αταλάντευτα στο πλάι σου σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση, χωρίς να υπολογίσουν προσωπικές θυσίες, με ανιδιοτέλεια και αισιοδοξία που απορρέει από την εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς.  

Εμπιστευθείτε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να γίνει η Νέα Ιωνία φάρος Αγώνα, για να είναι πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας του εργάτη, του ανέργου, του συνταξιούχου, του νέου. Στις 18 Μαΐου ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση. Ισχυρό ΚΚΕ Παντού

 – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής          
Θανάσης Παφίλης,
  μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Βουλευτής

 – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Βόρειου Τομέα 
 Μπαλού Αλεξάνδρα,
Τραπεζοϋπάλληλος, Στέλεχος του ΚΚΕ

 – Υποψήφιος Δήμαρχος  Νέας Ιωνίας 
  Παναγιώτης Τσουκαλάς,
μέλος Τ.Ε. Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ