Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Ενωτικά στη μάχη των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της δημοτικής συνεργασίας “Aντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου”. Οι συμμετέχοντες ενέκριναν ομόφωνα τον απολογισμό δράσης και το πλαίσιο εκλογικής παρέμβασης που παρουσίασαν οι κ.κ. Σίμος Ρούσσος, Γρηγόρης Καλομοίρης και Γιώργος Λιερός.
Στην ενημερωτική ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “Η δημιουργία της δημοτικής παράταξης πριν από επτά χρόνια αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα πρωτότυπο και πρωτοπόρο πείραμα. Σε αυτήν συμμετέχουν ισότιμα ανένταχτοι αριστεροί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σχεδίου Β, των Οικολόγων Πράσινων, όσο και πολίτες που αμφισβητούν συνολικά το σημερινό πολιτικό σύστημα και επιλέγουν την αποκλειστικά κινηματική δράση.
Εκτός από το μοναδικό εύρος των δυνάμεων που τη στηρίζουν χαρακτηρίζεται κυρίως από το ό,τι η διαμόρφωση των θέσεων και των πρακτικών της δεν υπαγορεύεται από κανένα κομματικό επιτελείο. Αντίθετα είναι το αποτέλεσμα ενός ισότιμου, επίπονου μερικές φορές, αλλά πάντα συνθετικού και δημοκρατικού διαλόγου όλων όσοι συμμετέχουν στην καθημερινή της δραστηριότητα.
Η συνέλευση αποφάσισε πως η αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου θα δώσει ενωτικά και ενιαία την μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με στόχο την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ανατροπή της διοίκησης Κουράση και την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του δήμου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το βαθύ πολιτικό τους χαρακτήρα πρέπει να αποτελέσουν σταθμό στην πάλη του λαού μας για την ανατροπή των μνημονίων και την υπεράσπιση της αυτοδιοίκησης.
Εκτίμησε ότι στη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας, αλλά και της πόλης δεν αρμόζουν παράλληλες μοναχικές πορείες. Αυτή η κοντόφθαλμη οπτική, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα πλήττεται από την τρόικα και το μνημόνιο είναι κάτι περισσότερο από λάθος, είναι έγκλημα.
Γι’ αυτό και η Κίνηση απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης σε όλους τους πολίτες που, ανεξάρτητα από την πολιτική τους ένταξη, δίνουν καθημερινά τη μάχη στους τοπικούς συλλόγους, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις δομές αλληλεγγύης, στο αντιφασιστικό κίνημα, σε όσους συμμετέχουν στα κινήματα της πόλης, υπερασπίζοντάς την από την καταστροφή και την εμπορευματοποίηση. Απευθύνεται ακόμη και σε όσους στο παρελθόν υποστήριξαν ανταγωνιστικές με μας πολιτικές αλλά αναγνωρίζουν στην προσπάθειά μας την ανιδιοτέλεια, τη μαχητικότητα και τη σταθερή υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης. (…).
Η αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου  θα αποφασίσει  για τον επικεφαλής της εκλογικής μας προσπάθειας σε νέα συνέλευση μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Γενάρη.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ