Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Στην κάλπη εν μέσω πόλωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν  την

πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Σκηνικό δικομματισμού με σκληρά διλήμματα και τακτικές πόλωσης του εκλογικού Σώματος ξαναζεί η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Το νέο δίπολο έχει ως πρωταγωνιστές τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που βρίσκονται σε μια μάχη σώμα με σώμα (ή καλύτερα ψήφο με ψήφο) για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του μπόνους των 50 εδρών. 

Θέτοντας διλήμματα και διαχωριστικές γραμμές, ο μεν κ. Αντώνης Σαμαράς σχετικά με  την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ο δε κ. Αλέξης Τσίπρας για το μνημόνιο, τα δύο κόμματα έχουν καταφέρει να τραβήξουν ψηφοφόρους που στις 6 Μαίου ψήφισαν μικρότερα κόμματα. Για αυτό άλλωστε θεωρείται πολύ πιθανό το άθροισμα των δύο κομμάτων να ξεπεράσει το 60% και το ποσοστό του πρώτου κόμματος να είναι άνω του 30%.  Από κει και πέρα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να μην έχει το ΠΑΣΟΚ περαιτέρω απώλειες για να προχωρήσει έπειτα στην αλλαγή εκ βάθρων του κόμματος που έχει εξαγγείλει. Ισχυρές πιέσεις από τη δημιουργία του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δέχονται τα υπόλοιπα κόμματα που βγήκαν στη Βουλή στην κάλπη της 6ης Μαίου δηλαδή το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή. Από τα κόμματα εκτός Βουλής ο συνασπισμός της Δράσης του κ. Στέφανου Μάνου με τη Δημιουργία Ξανά του κ. Θάνου Τζήμερου (που πήγε ανέλπιστα καλά στις εκλογές της 6ης Μαίου και ειδικά στη Β΄Αθηνών) διεκδικεί να πιάσει το όριο του 3% που θα του δώσει και το εισιτήριο εισόδου στο Κοινοβούλιο. Οικολόγοι Πράσινοι και ΛΑΟΣ επίσης κυνηγούν το όριο του 3% αλλά οι τελευταίες τουλάχιστον δημοσκοπήσεις τους έφερναν αρκετά πίσω.        
Πάντως, καθώς η αυτοδυναμία φαντάζει απίθανο ενδεχόμενο θα απαιτηθεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων με την ευχή όλων να είναι να μην υπάρξει πάλι το φιάσκο που είδαμε πριν σαράντα ημέρες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ