Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δεν μας τρομάζει η λασπολογία”

Μήνυμα νίκης στις επερχόμενες εκλογές αλλά και αντίστασης απέναντι στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ -Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο έδωσαν τα στελέχη του στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας του Ηρακλείου Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Χάρη Λευκιμμιάτη και από την υποψήφια Βουλευτή στη Β’ Αθηνών και Δημοτική Σύμβουλο Γαλατσίου, κα Ελένη Αυλωνίτη. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς και ο υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθηνών, κ. Αντώνης Νταβανέλος.
Μεγάλο μέρος όλων των ομιλιών επικεντρώθηκε στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισαν τα στελέχη του, από μεγάλα συμφέροντα (τράπεζες, ΜΜΕ, βιομηχάνους) μέσα και έξω από την Ελλάδα. “Δεν μας τρομάζουν οι λασπολογικές επιθέσεις” είπε ο κ. Λευκιμμιάτης. “Η κινδυνολογία είναι αναμενόμενη γιατί οι υποστηρικτές του μνημονίου δεν έχουν άλλα επιχειρήματα” υποστήριξε η κα Αυλωνίτου που πρόσθεσε: “να πούμε όχι στο μνημόνιο και ναι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς που θα σώσει τον τόπο”.
Για την πιο σκληρή τρομοκρατική επίθεση που έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε λόγο ο κ. Τσουκαλάς που υπογράμμισε πως όλα αυτά “χαλυβδώνουν τον κόσμο που δεν τσιμπάει πια και δεν τρομάζει”.

“Θα βρούμε τα λεφτά εκεί όπου υπάρχουν”
Ο κ. Νταβανέλος έθεσε ως ζητούμενο να έχει η Αριστερά την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή ώστε να πει το ελληνικό κοινοβούλια τα απαιτούμενα όχι και να πάρει  αποφάσεις και μέτρα που θα σώσουν τον κόσμο. Ο κ. Νταβανέλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας ενώ δεσμεύτηκε πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα ξαναγυρίσουν στα πρότερα επίπεδα τους. Μίλησε δε και για την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Σχετικά με το χρέος σημείωσε πως θα δημιουργηθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου και το κομμάτι εκείνο που θα κριθεί επαχθές η χώρα θα αρνηθεί να το πληρώσει ενώ για το υπόλοιπο θα γίνει διαπραγμάτευση για μορατόριουμ πληρωμών.
Στο ερώτημα  που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για όλα αυτά ο κ. Νταβανέλος απάντησε πως “θα βρούμε τα λεφτά εκεί όπου υπάρχουν” και συνεχίζοντας εξήγησε πως θα φορολογηθούν επιχειρήσεις και πλούσιοι, ενώ θα παταχθεί η φοροδιαφυγή.  Το δίλημμα για τον ίδιο είναι απλό: “Είτε θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους είτε θα σώσουμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία” .
Πάντως έκδηλη ήταν η αισιοδοξία των ομιλητών αλλά και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι θετικό για το κόμμα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Βλαντής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βάσω Τσαπίνου, Ηλίας Μοσχονάς και Περικλής Περιδικάρης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ