Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο ΛΑΟΣ θα είναι παράγοντας σταθερότητας”

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε την Πρωτομαγιά την Τρίπολη Αρκαδίας, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Αναφερόμενος στις συνθήκες που οδήγησαν στην αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, τόνισε πως σε καμία περίπτωση αυτός δεν θα μπορούσε ποτέ να υπογράψει την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους ξένους δανειστές.

«Φανταστείτε σας παρακαλώ τη σκηνή, μέσα σε ένα δωμάτιο ο Πρωθυπουργός, οι τρεις αρχηγοί και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τον κ. Ολι Ρεν, την κ. Μέρκελ, την κ. Λαγκάρντ να πιέζουν ασφυκτικά για το “ναι”.
Πόσο εύκολο ήταν για κάποιον να πει “όχι” μπροστά στους πανίσχυρους δανειστές μας; Κι όμως εγώ το είπα! Είπα “όχι”!».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην επίμαχη επιστολή που έχουν υπογράψει οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προς την κ. Λαγκάρντ με την οποία δεσμεύονται ότι για όσο διάστημα πολιτεύονται δεν πρόκειται να ασκήσουν πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο. «Πώς μπορούν να είναι κυβερνήτες είτε ο ένας, είτε ο άλλος όταν έχουν δέσει τα χέρια τους πισθάγκωνα με αυτό το επαίσχυντο Μνημόνιο εθνικής υποταγής και εξαθλίωσης; Αυτό το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Είναι Μνημόνιο υποταγής. Η πρόταση του ΛΑΟΣ την οποία ήδη επεξεργάζομαι και είμαι μάλιστα σε συνεχή επαφή με άλλους Ευρωβουλευτές, είναι η σύμπτυξη ενός μετώπου του Νότου. Ενός μετώπου των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Θα πάμε όλοι μαζί στην κ. Μέρκελ και θα πούμε: “Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει. Το σκληρό ευρώ δεν βγάζει πουθενά”».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα ύψους 14,5 δισ. που έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, όσο κυρίως στους μισθούς και τις συντάξεις Βουλγαρίας και Ρουμανίας, που επίσης προβλέπονται στο Μνημόνιο της υποταγής. «Έχουν συμφωνήσει για μισθούς 250-280 ευρώ και συντάξεις ακόμα χαμηλότερες. Βλέπετε ότι μπορεί να βγει αυτό το πράγμα; Πιστεύετε ότι εγώ θα μπορούσα να συμφωνήσω σε κάτι τέτοιο;».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε εξ άλλου η αναφορά του Προέδρου του ΛΑΟΣ στην παράγραφο του Μνημονίου στην οποία οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει και έχουν υπογράψει τη διακοπή της μισθοδοσίας των Κληρικών. «Επιχειρείται η πλήρης αποθεσμοποίηση της χώρας», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η ψήφος της 6ης Μαΐου, είναι ψήφος για το αύριο και όχι για το χτες. «Ψηφίζουμε για πρωθυπουργό. Και ποια είναι τα συνοδά χαρακτηριστικά που πρέπει αυτός να έχει; Να ξέρει την Ευρώπη και να τον ξέρουν στην Ευρώπη. Να μπορεί να συνομιλήσει με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και το κυριότερο, να μπορεί να τους πει “όχι”!
Την Κυριακή ψηφίζουμε τον αυριανό πρωθυπουργό. Δεν ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος για το αύριο της Ελλάδας και όχι για το χτες. Υπάρχει θυμός. Δικαιολογημένος θυμός. Αυτός όμως δεν πρέπει κατά καμία περίπτωση να μας συνοδεύσει την Κυριακή των εκλογών».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών: «Την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξουν συζητήσεις. Κρίσιμες συζητήσεις, καθοριστικές για το αύριο της χώρας μας. Οι συζητήσεις αυτές πρέπει να γίνουν με λογική και όχι με τσαμπουκά. Εγώ δεν πρόκειται να συζητήσω με κανέναν ο οποίος θα πρεσβεύει την εξυπηρέτηση του Μνημονίου. Συζητώ μόνο την έξοδο από το Μνημόνιο και την επαναφορά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας».
Αναφερόμενος στους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να υπόσχεται έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια, και κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό αυτό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Αν δεν το κάνουν, τότε φέρουν βαρύτατες ευθύνες συνενοχής».
Σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που από τα 26 του χρόνια είναι βουλευτής, μπορεί να ξέρει και να υπόσχεται λύσεις σε ένα πρόβλημα, όπως αυτό που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα.
Ολοκληρώνοντας την Ομιλία του, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι παράγοντες σταθερότητας, ομαλότητας και ασφάλειας της χώρας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ