Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Συζήτηση διοργάνωσε ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

“Οι γυναίκες δρουν και προτείνουν”

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών (ΠΣΓ), με θέμα «Ευρωπαϊκή & Ελληνική κρίση: Οι γυναίκες δρουν, οι γυναίκες προτείνουν…». Αναλαμβάνοντας δράση, ενόψει των εθνικών εκλογών, το Δ.Σ. του Πολιτικού Συνδέσμου κάλεσε τις υποψήφιες Βουλευτίνες όλων των πολιτικών παρατάξεων να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να συζητήσουν για την οικονομική πολιτική και κοινωνική κρίση, που μαστίζει την Ευρώπη και την Ελλάδα, με προτάσεις και πολιτικές.

Την αναγκαιότητα του ρόλου της γυναίκας στην πολιτική σκηνή, καθώς και τις ευχές τους για κάθε επιτυχία στον εκλογικό αγώνα προς όλες τις υποψήφιες εξέφρασαν, μέσω των χαιρετισμών, των οποίων απέστειλαν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.
Η Πρόεδρος του ΠΣΓ και υποψήφια Β΄ Αθήνας με τη Ν.Δ., κα Κατερίνα Παπακώστα, κατά την ομιλία της, υπογράμμισε: ‘’Στην ευρωπαϊκή και την ελληνική κρίση οι γυναίκες συμβάλλουν θετικά, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες. Η συμμετοχή τους στην πολιτική και οικονομική ζωή δίνει προστιθέμενη αξία. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί πως η περιθωριοποίησή τους κοστίζει ακριβά στις οικονομίες των κρατών’’.
Η Κατερίνα Παπακώστα ευχήθηκε καλή επιτυχία στις υποψήφιες όλων των κομμάτων και τόνισε πως ο θηλυκός πολιτικός πολιτισμός πρέπει να καταγράφει το στίγμα του σ’ αυτές, ιδιαίτερα, τις εκλογές, στις κρίσιμες για τον λαό στιγμές.
Κατά τον χαιρετισμό της, η Γραμματέας του Πολιτικού Συνδέσμου, κα Ζέφη Δημαδάμα, έκανε λόγο για την ανάγκη συμμετοχής και εκλογής των γυναικών στη νέα Βουλή, σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία απαιτείται συστηματικότητα, αλληλεγγύη και σαφές σχέδιο δράσης.
Στη συζήτηση έλαβαν μέρος υποψήφιες Βουλευτίνες από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα, παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του Πολιτικού Συνδέσμου από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και οικονομικό χώρο.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ