Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Συνάντηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίθετη η Δημοκρατική Αριστερά

με την πώληση λιγνιτικών μονάδων

Ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, είχε συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ –ΚΗΕ, στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημέρωσης των κομμάτων για τη σχεδιαζόμενη  πώληση των  4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Κατά τη συνάντηση ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υπογράμμισε:

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι αντίθετη στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας οι ιδιώτες μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν και στην παραγωγή, όμως μέσα από μονάδες καθαρών καυσίμων ή ΑΠΕ. Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει σταθερά την αναγκαιότητα της αλλαγής ενεργειακού προτύπου, που συνδυάζεται με την επίτευξη των τριών 20% (ΑΠΕ, εξοικονόμηση, μείωση του διοξειδίου του άνθρακα) και επιπλέον τάσσεται υπέρ της μονομερούς, εκ μέρους της ΕΕ, υιοθέτησης του στόχου για 30-30-30, έως το 2020.
Ο αναγκαίος περιβαλλοντικός εκσυγχρονισμός των λιγνιτικών μονάδων πρέπει να παραμείνει στη ΔΕΗ. Τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα και αποθέματα λιγνίτη πρέπει να διατηρηθούν ως στρατηγικά αποθέματα για τις γενιές που έρχονται».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ