Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τι φοβούνται οι γονείς στην πλατεία Μακελαράκη της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα και παγίδες 

σε παιδική χαρά του Περισσού

Eίχαμε γράψει για το έργο ανάπλασης που έγινε στην πλατεία Μακελαράκη του Περισσού από το Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Πράσινη Ζωή στην Πόλη”. Και πραγματικά εκεί δημιουργήθηκε μια σύγχρονη παιδική χαρά την οποία μπορούν και απολαμβάνουν παιδιά και γονείς.

Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα ρεπορτάζ, για να μπορεί να απολαύσει απρόσκοπτα ο πολίτης τον κοινόχρηστο χώρο χρειάζεται και μια συντήρηση από την πλευρά του οικείου Δήμου. Στην πλατεία Μακελαράκη, όπως διαπιστώσαμε σε επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε, υπάρχουν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς με τους οποίους μιλήσαμε και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Αρχικά, τα δύο σιντριβάνια που υπάρχουν δίπλα στην παιδική χαρά δεν λειτουργούν και έχουν καταστεί σκουπιδότοποι. Έπειτα μέσα στην παιδική χαρά ο τάπητας δεν καλύπτει το σύνολο του χώρου με το υπόλοιπο να διαθέτει χαλίκι το οποίο τα παιδάκια σκορπούν προς πάσα κατεύθυνση.

Ένας μεγάλος φόβος των γονέων  είναι μην χτυπήσουν τα παιδιά τους αν πέσουν όπως τρέχουν στις γωνίες του τσιμεντένιο δαπέδου της παιδικής χαράς. Πρόβλημα όμως υπάρχει και σε σημεία της περίφραξης της παιδικής χαρά όπου κάποια σίδερα έχουν υποχωρήσει. Τέλος, ελλιπής ήταν και η καθαριότητα του χώρου σε κάποια σημεία όπως γύρω από τα καλαθάκια απορριμμάτων. Πέρα από τα προβλήματα της παιδικής χαράς, ένα άλλο γεγονός που παρατηρήσαμε ευρισκόμενοι στην πλατεία Μακελαράκη ήταν και ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που βρίσκονταν πέριξ του χώρου και οι περισσότεροι εκ  των οποίων ήταν παράνομοι μικροπωλητές.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ