Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψεκάστηκαν 200 φοίνικες στη Νέα Ιωνία

H Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας ενημερώνει με δελτίο τύπου πως ολοκληρώθηκε με το ψέκασμα 200 περίπου φοινίκων, η πρώτη φάση, που αφορά στην κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού που προσβάλει τους φοίνικες, στα πλαίσια της λήψης έκτακτων μέτρων για την πρόληψη της εισαγωγής και της εξάπλωσης του Rhynchophorus ferrugineus (Olivier) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο δελτίο τύπου υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Φώτης Τσομπάνογλου αναφέρεται πως η επέμβαση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την καταστροφής των φοινίκων σε όλες τις περιοχές της χώρας.
“Με τις εργασίες που εκτελούμε, γίνεται η καταγραφή όλων των φοινικοειδών του Δήμου μας και πραγματοποιούνται εφαρμογές στους φοίνικες που έχουν προσβληθεί, καθώς και απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό του φαινομένου. Η καταπολέμηση των προσβολών γίνεται με βιολογικά μέσα, όπως ορίζεται στην οδηγία της Ε.Ε. 2009/128/ΕΚ και αν κριθεί αναγκαίο με χημικά μέσα, όταν υπάρχει σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο. Οι ενέργειες περιορισμού της εξάπλωσης του εντόμου, περιλαμβάνουν επίσης κοπή φοινίκων νεκρών ή με μεγάλη προσβολή, μηχανική εξυγίανση-δενδροχειρουργική κ.α”. τονίζει ο Αντιδήμαρχος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ