Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των οφειλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστολή στη χορήγηση φαρμάκων

με πίστωση για τους

ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκεται ο κλάδος των φαρμακοποιών που καταγγγέλλει τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την μη πληρωμή οφειλών της προς τα φαρμακεία. Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως ο ΕΟΠΥΥ είχε υποσχεθεί πως θα έδινε στις 14 Μαΐου τα οφειλόμενα του Μαρτίου του 2012 χωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν οφειλές του Οργανισμού προς τα φαρμακεία για το 2011 με τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία να ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Τετάρτη 23 Μαΐου, ενώ την ίδια ημέρα μπαίνει 24ωρο λουκέτο στα φαρμακεία

Απελπιστική κατάσταση

“Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας….οδηγούμαστε στην πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας στην χώρα μας” δήλωσε στον Χ-τύπο ο φαρμακοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Ηλίας Μπάρμπας που ζητάει να δοθεί άμεσα λύση από την πολιτεία για να επιβιώσει ο κλάδος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ