Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν είκοσι πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών

διαρρηκτών στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών κακοποιών που επί διετία τουλάχιστον διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Eιδικότερα, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες-διαμερίσματα. Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες στις οποίες αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν διαρρηγνύοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαοκτάμηνο έχουν διαπράξει είκοσι πέντε κλοπές-διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, Ηλεκτρικές συσκευές, Ηλεκτρικά εργαλεία, Κινητά τηλεφώνα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, ένα περίστροφο, Φυσίγγια, Μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, μικροποσότητα ηρωίνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ