Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύλληψη ζευγαριού με δράση σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους

και μετά τους έκλεβαν

Ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χολαργού εντοπίσθηκαν πρωινές ώρες της 10ης Μαρτίου στην περιοχή των Αχαρνών και συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 35 και 23 ετών αντίστοιχα, για ληστεία, απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο συλληφθέντες μαζί με άνδρα συνεργό τους που αναζητείται, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική μέθοδο και πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία άλλες φορές εξαπατούσαν παρουσιάζοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους αποσπούσαν χρήματα και άλλες φορές εισέρχονταν στις οικίες τους και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν τιμαλφή.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία περιπτώσεις εξαπάτησης-κλοπής και μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο, στις περιοχές Χολαργού, Παπάγου, Φιλοθέης, Γέρακα, Ηρακλείου, Ν. Χαλκηδόνας, Παλαιού Φαλήρου.
Ειδικότερα  σε δεκαοκτώ περιπτώσεις εμφανίστηκαν ως φίλοι ή ασφαλιστές ή λογιστές που τους οφείλει χρήματα συγγενικό τους πρόσωπο και απέσπασαν διάφορα χρηματικά ποσά. Σε έξι από τις παραπάνω περιπτώσεις οδήγησαν τους ηλικιωμένους σε κατάστημα τράπεζας από το οποίο έκαναν ανάληψη των παραπάνω χρηματικών ποσών.  Σε τρία περιστατικά προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εισήλθαν σε οικίες ηλικιωμένων και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν κοσμήματα. Τέλος σε μία άλλη περίπτωση, με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές του γιού ηλικιωμένης γυναίκας, ο οποίος τους οφείλει χρήματα, την οδήγησαν σε κατάστημα τράπεζας και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε κάνει ανάληψη.
Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων καθώς και η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων ανέρχεται στο ποσό των 43.580 ευρώ.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ