Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναζητείται χώρος για το περίπτερο της Ωραιοπούλου

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμα το ζήτημα του περιπτέρου που έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες στη διασταύρωση των οδών Ωραιοπούλου και Μαρίνου Αντύπα στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής.  Το περίπτερο είχε τοποθετηθεί μετά από απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (και μάλιστα σε μια από τις τελευταίες  συνεδριάσεις του) αν και υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση της Τροχαίας λόγω της απόστασης του από τη στάση λεωφορείου.

Οι αντιδράσεις από καταστηματάρχες και κατοίκους ήταν πολλές από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε το περίπτερο εκεί, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως εκείνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσβλήθηκε από πολίτες στην Περιφέρεια και τελικά ακυρώθηκε. Το θέμα είχε έρθει σε πρόσφατη συνεδρίαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου όπου όμως δεν ελήφθη απόφαση καθώς κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη (σ.σ. που είναι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος) ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή θέση.

Έκτοτε το περίπτερο παραμένει κλειστό στο πεζοδρόμιο δίπλα στην παλιά υπόγεια διάβαση του ΗΣΑΠ και οι φωνές-διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχίζονται. Όπως μάθαμε λοιπόν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία νέας χωροθέτησης του περιπτέρου με τον ιδιοκτήτη να έχει προτείνει δύο θέσεις στις οποίες γίνεται αυτοψία αυτές τις ημέρες από την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να πάει μετά ο φάκελος στην Τροχαία και να κάνει και εκείνη το δικό της έλεγχο.

Πάντως με αφορμή και το ζήτημα αυτό έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε πως πλέον οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρου και βέβαια  θα πρέπει πλέον οι δημοτικές αρχές να δούνε σοβαρά τη εν γένει λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων καθώς κάποια περίπτερα εξελίσσονται σε μίνι- μάρκετ καταλαμβάνοντας πολύ μεγαλύτερη κοινόχρηστη έκταση από αυτήν που επιτρέπει ο νόμος.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ