Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χυδαία επίθεση από Τσελίκ κατά της Ελλάδας: «Η εξωτερική πολιτική της είναι κράτους – τσαντιριού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά η Άγκυρα καθώς ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά Μητσοτάκη και Δένδια.

Ιδιαίτερα προσβλητικός απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του AKP, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τσελίκ χαρακτήρισε «παιδαριώδη» τη συμπεριφορά του Νίκου Δένδια στη Λιβύη ενώ μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τη χαρακτήρισε ως πολιτική ενός «κράτους-τσαντίρι».

«Υποθέτω ότι στην ιστορία της διπλωματίας και στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής σπάνια συναντάς μία τόσο άθλια κατάσταση», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ μιλώντας για τον Νίκο Δένδια.

«Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να ασκείται με τέτοιες ανοησίες; Πόσο αξιολύπητο είναι αυτό; Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Επειδή δεν ενεργούν με βάση καμία θέση. Το μόνο κίνητρό τους για δράση είναι “τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στην Τουρκία;”», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εκφράζοντας τον εκνευρισμό του για την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, υποστήριξε ότι ο Νίκος Δένδιας πήγε στο Κάιρο μόνο και μόνο για να υπογράψει μία συμφωνία ενάντια στην Τουρκία κι ενάντια στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, που συνήψε η Άγκυρα με τη νόμιμη -όπως είπε- κυβέρνηση της Λιβύης, την οποία έχει μάλιστα καταχωρήσει στα Ηνωμένα Έθνη.

«Αν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας τρέξουν να πάνε σε χώρες, όπου που η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ή τις έχει βελτιώσει, να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα, που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα κάνουν βόλτες στον αέρα και δεν θα μπορούν καν να προσγειωθούν σε αυτές τις χώρες», είπε ο εκρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ