Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτιά στα όρια του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν χθες (26 Μαΐου) αργά το απόγευμα στο Άλσος Βεΐκου, από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου. Ο αέρας φυσούσε δυτικά προς την πλευρά του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, με κατεύθυνση τη Φιλοθέη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαράλαμπο Μπονάτσο, και διέθεσε για το σβήσιμο της φωτιάς πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα τα οποία εισήλθαν στο Άλσος Βεΐκου. 

Στο σημείο βρέθηκαν, εκτός του δημάρχου, οι δύο καθ’ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και αρμόδιοι υπάλληλοι που βοήθησαν στην πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και γέμιζαν τις υδροφόρες.

Επίσης, συνέδραμαν και οδηγοί, που έριξαν στην μάχη της κατάσβεσης τις δύο υδροφόρες του Δήμου, και σηκώθηκαν εναέρια μέσα που κατάφεραν -όσο βοηθούσε το φως της ημέρας- να κάνουν τρεις ρίψεις.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, στον οποίο ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έγινε πρόσφατα μέλος) και δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, ετοίμασε δύο πυροσβεστικά, ένα του Δήμου Κηφισιάς και ένα του Συλλόγου (λόγω της γρήγορης κατάσβεσης δεν χρειάστηκε να παρέμβουν).

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες που σημειώνεται εστία φωτιάς στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, που λόγω της  παρέμβασης Πυροσβεστικής και Δήμου, ήταν μικρής εμβέλειας. 

Σωτήριοι αποδείχτηκαν για την προστασία της περιοχής οι δρόμοι που ανοίχτηκαν στα Τουρκοβούνια και τον λόφο της Φιλοθέης, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και οι ζώνες πυρασφάλειας που δημιουργήθηκαν από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης  Τουρκοβουνίων.

Πυροσβεστικά οχήματα, οι δύο υδροφόρες του Δήμου και η εταιρεία φύλαξης «Starguard» ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ