Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνωστισμός σε εφορίες και τράπεζες

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολες στιγμές πέρασαν τις τελευταίες ημέρες του έτους στις εφορίες χιλιάδες πολίτες αλλά και οι  εργαζόμενοι των ΔΟΥ στα βόρεια προάστια, όπου ακόμα και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς παρατηρήθηκε συνωστισμός και ταλαιπωρία. Ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, φορολογούμενοι που επιθυμούν να αλλάξουν τους παλιούς κωδικούς του Taxinet αλλά και αρκετοί επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους αναγκάστηκαν να περιμένουν για πολλές ώρες σε μεγάλες ουρές προκειμένου να εξυπηρετηθούν πριν κλείσει η χρονιά και χάσουν την προθεσμία. Σε κάποιες εφορίες, όπου υπάρχει και έλλειψη προσωπικού, όπως στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, η κατάσταση ήταν δραματική και δεν έλλειψαν τα νεύρα και οι εντάσεις.  Αξίζει να αναφερθεί πως οι εφορίες έμειναν κλειστές στις 2 και 3 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερωθεί το προσωπικό για τις αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία της υπηρεσίας και οι οποίες θα εφαρμοστούν από τις 7 Ιανουαρίου.  
Παράλληλα ουρές σχηματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες του έτους και στις τράπεζες κυρίως από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ήθελαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για να μην πληρώσουν πρόστιμα αν και τελικά δόθηκε μια μικρή παράταση όπως θα διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τα τέλη κυκλοφορίας

Τι θα γίνει με τον κλειδάριθμο

Οι μοναδικοί που δεν πρέπει να αγχώνονται είναι όσοι δεν προμηθευτούν κλειδάριθμο από τις ΔΟΥ καθώς δεν προβλέπεται για αυτούς κάποιο πρόστιμο. Αν το κάνουν από την επόμενη εβδομάδα ισχύουν τα ακόλουθα:
– Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για κλειδάριθμο μέσα από το Τaxisnet (https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistrationType.htm).
– Θα πρέπει να προσδιορίζουν όνομα χρήστη (username) και προσωπικό κωδικό.
– Θα πρέπει αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου) να παραλάβουν τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσουν για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους σε οποιαδήποτε εφορία στο τμήμα του μητρώο. Για να το κάνουν θα πρέπει να θυμούνται το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό.
 -Η ενεργοποίηση λογαριασμού γίνεται σε ειδική φόρμα και στο πλαίσιο της διαδικασίας το σύστημα θα ζητήσει από τους φορολογουμένους να αλλάξουν κωδικό εισόδου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ