Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνελήφθησαν ένας δραπέτης και ένας καταζητούμενος για κλοπές στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, δύο αλλοδαποί, ένας 49χρονος και ένας 37χρονος, για διακεκριμένη κλοπή από άτομα που οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία. Επιπλέον, ο 49χρονος συνελήφθη και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής εμπορευμάτων από κατάστημα ένδυσης και υπόδησης σημειώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στην Κηφισιά, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της υπηρεσίας του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με σκοπό την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και πολυήμερης συντονισμένης έρευνας εντοπίστηκαν τα άτομα σε διαφορετικά σημεία στην Αθήνα και με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς με τον 49χρονο να επιδεικνύει πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης υπό στοιχεία έτερου ατόμου.

Ακολούθως και μετά από ενδελεχή έρευνα των κατηγορουμένων διαπιστώθηκε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι αναζητούνται από τις αρχές για διαφορετικούς λόγους.

Πρώτον, ο 49χρονος αναζητείται ως δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης που κρατείτο, διότι είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί και δεν επέστρεψε την 25-2-2021 ως όφειλε. Ο 49χρονος ήταν έγκλειστος στο εν λόγω Κατάστημα, δυνάμει απόφασης με ποινή κάθειρξης είκοσι ετών για διακεκριμένες κλοπές.

Και δεύτερον, σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων των αρχών της χώρας καταγωγής του για κλοπή, απάτες και τροχονομικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ