Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συλλήψεις σε παράνομο μίνι-καζίνο

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε 15 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σε internet cafe στο κέντρο της Αθήνας όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια μετά από οργανωμένη επιχείρηση το μεσημέρι της Πέμπτης.  
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο ιδιοκτήτης και η υπεύθυνη του καταστήματος, τρεις «τσιλιαδόροι», μία υπάλληλος και εννέα παίκτες που έπαιζαν «φρουτάκια». Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (με οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια) και 5 router, το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, 2 τραπέζια με πράσινη τσόχα για παιγνιόχαρτα και χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες αναγράφονταν το σύνολο των πόντων, οι οποίοι αντιστοιχούν σε χρηματικά ποσά που παίζονται στα τυχερά παίγνια.

Χωρίς άδεια και με ανασφάλιστους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο του ελέγχου προέκυψε, επίσης, ότι το εν λόγω κατάστημα δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού – ανασφάλιστη εργασία πέντε ατόμων, καθώς και μη καταβολή του νομίμου τέλους για την εγκατάσταση – τοποθέτηση δύο  ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.
Τα κατασχεθέντα μηχανήματα και τα τραπέζια για παιγνιόχαρτα θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επιπλέον, για τις παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι προβλέπει ο νόμος

Υπενθυμίζεται ότι με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας, το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου από το αρμόδιο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α, μόνο για τις περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας, φθάνει τις 10.500 ευρώ (κάθε περίπτωση).

Που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ