Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στα “πράσα” 27χρονος για κλοπές σε Χαλάνδρι και Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, 27χρονος μέλος συμμορίας κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος με συνεργό του, παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στο Χαλάνδρι και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, διάφορα έγγραφα και κλειδιά.

Το ίδιο απόγευμα ο 27χρονος εντοπίστηκε στο Ζεφύρι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε αρχικά στο οικείο Τμήμα και στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της προαναφερθείσας κλοπής. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, προέκυψε ότι ο 27χρονος μαζί με άλλο άτομο είχαν συστήσει συμμορία που προέβαινε, από τις αρχές του 2021, σε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, κινούμενοι πρωινές και απογευματινές ώρες, στοχοποιούσαν διαμερίσματα πρώτου ορόφου, εισέρχονταν σε αυτά παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, αφαιρούσανχρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Ακόμη μεριμνούσαν, αμέσως μετά το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, να διοχετεύουν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους για να μη βρεθούν στη κατοχή τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών, με την ίδια μεθοδολογία, από οικίες στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι.

Επιπρόσθετα, ο 27χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ