Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εστίαση: Πώς άνοιξαν ξανά τα μαγαζιά στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους μετά από 6 μήνες αναστολής λειτουργίας, τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Ο Δήμος, από την πλευρά του, εφαρμόζοντας το σχέδιο της Κοινωνικής Συμμαχίας, παρέχει στις εν λόγω επιχειρήσεις τις διευκολύνσεις που επιτρέπει ο νόμος για την ομαλή επανεκκίνησή τους, προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Έτσι, διατέθηκε σε όσα καταστήματα έκαναν αίτηση επιπλέον χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους και, βέβαια, στις απαραίτητες αποστάσεις, πάντα όμως – όπως αναφέρεται – με σεβασμό στον κοινόχρηστο χαρακτήρα της πόλης, με μέριμνα να υπάρχει ελεύθερη και ανεμπόδιστη διέλευση για τους πεζούς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ηλία Μπάρμπα, επισκέφθηκαν τα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας μετά από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα και νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.
«Χαίρομαι που σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά, που δεν έχουμε λουκέτα στην πόλη. Όπως, μάλιστα, μου λένε οι επιχειρηματίες όχι μόνο επανήλθε το προσωπικό που είχαν στην υπηρεσία τους πριν το lockdown, πολλοί από αυτούς έχουν προσλάβει και νέους εργαζόμενους, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε και μας επιτρέπεται προκειμένου να τους διευκολύνουμε στα πρώτα τους βήματα σε αυτή την επανεκκίνηση. Ζητώ όμως και από αυτούς σεβασμό στους κανόνες που έχουμε βάλει ώστε να εξασφαλίσουμε ότι και οι επιχειρήσεις τους θα δουλέψουν σωστά αλλά και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στους κοινόχρηστους χώρους», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.
Αναφορικά με τα φαινόμενα συναθροίσεων και όχλησης κατά τις βραδινές ώρες μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ο Δήμος είναι ενήμερος, ο δήμαρχος μίλησε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής. Υπήρξε δέσμευση να ξεκινήσουν άμεσα πεζές περιπολίες για την αποτροπή των παραπάνω φαινομένων.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ