Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στα λευκά αλλά με λιακάδα η Αττική: Χιόνι στα περισσότερα σημεία, ανοίγουν οι δρόμοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Για έξι ώρες έμεινε κλειστή η εθνική Αθηνών – Λαμίας από Καλυφτάκη μέχρι Θήβα. Σιγά σιγά οι δρόμοι ανοίγουν και αποκαθίστανται οι συγκοινωνίες.

Tο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι περισσότερες ντύθηκαν στα λευκά, με την τροχαία, την περιφέρεια και τους δήμους, να λαμβάνουν μέτρα για προστασία των πολιτών.

Πολύ χιόνι έπεσε στα βόρεια προάστια και την βορειοανατολική Αττική όπου το χιόνι έφτασε  το πρωί τους πέντε με δέκα πόντους σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, το Ηράκλει, βόρεια της Νέας Ιωνίας ενώ ήταν στους 20 πόντους σχεδόν σε Μαρούσι, Κηφισιά, Πεντέλη, Βριλίσσια και αλλού.

Από το χιονιά προκλήθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη ως τα διόδια της Θήβας, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστός ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας για πάνω πολλές ώρες! Τελικά η κυκλοφορία  αποκαταστάθηκε από τις 8 το πρωί.

Προβλήματα έχουν κυρίως οι κάτοικοι στις παρυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού, ενώ οι θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας  ήταν υπό το μηδέν με διακοπές ρεύματος σε Δροσιά, Σταμάτα και Άνοιξη.

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου της Αθήνας, αλλά και σε 46 από τους 66 δήμους της Αττικής.

Με κάποια προβλήματα διεξάγονται και οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, καθώς ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) εκτελεί δρομολόγια μέχρι στιγμής μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», ενώ τα λεωφορεία τροποποιούν τις διαδρομές, ειδικά στις τοπικές γραμμές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ