Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στα λαμπερά εγκαίνια του νέου δημοτικού θεάτρου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Νίκος Κούρκουλος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή εγκαινίων του νέας δημοτικής θεατρικής σκηνής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης «Νίκος Κούρκουλος», η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του αείμνηστου ηθοποιού.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος. Στα εγκαίνια παρέστησαν η σύζυγος του Ν. Κούρκουλου κ. Μαριάννα Λάτση και τα παιδιά του, ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Υφ. Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, η Υφ. Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Χατζηδάκης και Α. Καραμανλή και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση άνοιξε με το τραγούδι “Μενεξέδες και Ζουμπούλια”, ενώ προβλήθηκαν δύο βίντεο, ένα για το χρονολόγιο της Θεατρικής Σκηνής και της Θεατρικής ομάδας του Δήμου και το δεύτερο βιογραφικό βίντεο με τη διαδρομή του Νίκου Κούρκουλου.

 

Η πρώτη παράσταση που ανέβηκε και έκανε ποδαρικό ήταν «Ο αργαλειός». Τις επόμενες ημέρες η σκηνή θα είναι διαθέσιμη για το κοινό της πόλης, ξεκινώντας από τα ΚΑΠΗ, στα μέλη των οποίων θα προβληθεί το έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Αξίζει να σημειωθεί πως την αίθουσα του νέου Δημοτικού Θεάτρου «Νίκος Κούρκουλος» του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κοσμεί ένα ιστορικό κειμήλιο της Σμύρνης. Πρόκειται για μία σειρά καθισμάτων, που διέθετε το 1875 το Κολλέγιο Pierce της Σμύρνης και τα οποία, ως ενιαίο έπιπλο, διασώθηκαν και είχαν μεταφερθεί το 1935, όταν το Κολλέγιο λειτουργούσε πλέον στο Ελληνικό.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ