Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Νίσυρο – Ενεργοποιείται ειδικό πρωτόκολλο λόγω ηφαιστείου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σεισμός σημειώθηκε στο νότιο Αιγαίο, κοντά στη Νίσυρο. Ενεργοποιείται ειδικό πρωτόκολλο λόγω του ηφαιστείου – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία.

Ο ισχυρός σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά του νησιού του νοτίου Αιγαίου και 48 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Κω.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 114 χιλιόμετρα. Λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, όπως είπε στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρος του ΟΑΣΑΠ, Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι η περιοχή που εντοπίζεται το επίκεντρο χαρακτηρίζεται ως χαμηλής σεισμικότητας και η δόνηση από μόνη της δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι στη Νίσυρο υπάρχει το ηφαίστειο, υποχρεώνει την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιήσει ειδικό πρωτόκολλο αντίδρασης, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να έχουν τεθεί ήδη σε συναγερμό.  Το πρωτόκολλο προβλέπει την κινητοποίηση των υπηρεσιών για να διαπιστωθούν τυχόν φαινόμενο κατολίσθησης ή άνοδος στον κυματισμό στη θάλασσα.

Η Νίσυρος είναι νησί του νότιου Αιγαίου και ένα από τα Δωδεκάνησα. Ανήκει στην ομάδα των αρχαίων Νοτίων Σποράδων, και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην αυτοποιημένη λύση του είχε αναφέρει ότι η δόνηση ήταν 5 Ρίχτερ, ωστόσο, μετά έγινε αναθεώρηση καθώς ο σεισμός ήταν ισχυρότερος.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:05 και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

seismos_nisiros_neo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ