Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Πρώτα ο Πολίτης”… μετά ο αρχηγός: Παρουσιάστηκε το νέο ενωτικό, δημοκρατικό, αυτοδιοικητικό σχήμα της Μεταμόρφωσης “Δύναμη Ευθύνης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος της Μεταμόρφωσης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης».

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου 2022 παρουσιάστηκε η Συντονιστική Επιτροπή της νέας Δημοτικής Κίνησης, της οποίας επικεφαλής θα είναι ο κ. Σπύρος Πανδής, Υποδιευθυντής στο 7ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης. Από τα μέλη της επιτροπής ξεχωρίζουν οι τρεις ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι: Φώτης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σφυρής και Νικολέτα Πατέλη η οποία μάλιστα ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία την παρουσίαση της πρωτόγνωρης για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της Μεταμόρφωσης πολιτικής εκδήλωσης. Χωρίς να θέλουμε να ξεφύγουμε από το καθαρά ρεπορταζιακό χαρακτήρα του κειμένου, θα ήταν παράλειψη να μην σχολιάσουμε πως ουσιαστικά πρόκειται για μία παράταξη που προσβλέπει στον ευρύτερο κεντροαριστερό πολιτικό χώρο που κινήθηκε η “Νέα Πορεία” τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στο ποιος θα είναι ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης” αυτό θα γίνει γνωστό μετά το Καλοκαίρι, όπου η συντονιστική επιτροπή θα προχωρήσεις με άκρως ανοιχτές διαδικασίες – θα στηθούν κάλπες στη Μεταμόρφωση ειπώθηκε χαρακτηριστικά – και οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί της παράταξης.

 

Φ. Παπαδόπουλος: “Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια των πολιτών”

Αφού έγιναν οι απαραίτητες αναφορές από την κα Πατέλη τον λόγο πήρε πρώτα ο εμπειρότερος των μελών της Επιτροπής, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: “Είμαστε εδώ γιατί πήραμε διαζύγιο από παλαιές πρακτικές και πλέον αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να πρωτοστατήσουμε στην αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας. Είμαστε το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που θα εκφράσει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Δύναμή μας είναι οι νέοι, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, επιστήμονες και οι καθημερινοί άνθρωποι. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια των πολιτών. Η Δύναμη Ευθύνης θα είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή”.

 

 

Η ιδρυτική διακήρυξη

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, κ. Πανδής διάβασε στη συνέχεια την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης: “Η δημοτική κίνηση πολιτών «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης» αποτελεί ένα νέο ενωτικό, δημοκρατικό, αυτοδιοικητικό σχήμα, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη βούληση των πολιτών της Μεταμόρφωσης.

Σκοπός μας είναι η ανατροπή της στασιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν δραστήριοι νέοι και νέες, αξιόλογοι επιστήμονες, συμπολίτισσες και συμπολίτες μας του καθημερινού αγώνα για τη ζωή, έμπειροι και έμπειρες αυτοδιοικητικοί και διαχρονικά ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης» επιδιώκει να εκφράσει αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν στον θεσμικό και δημιουργικό ρόλο της αυτοδιοίκησης, τις δυνάμεις που διαχρονικά στήριξαν την αυτοτέλεια και την καταστατική της θέση απέναντι στην κεντρική εξουσία.
Κρίνοντας, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα των τομών, απευθυνόμαστε σε όσους κι όσες αισθάνονται κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τις ίδιες αξίες και στόχους.
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την αναβάθμιση του Δήμου Μεταμόρφωσης, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης» βασίζεται κυρίως στους ακόλουθους άξονες:
• Θέτει ως προτεραιότητα:
– την καθημερινότητα του πολίτη
– τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου για να καταστεί η πόλη μας λειτουργική, ανοιχτή, βιώσιμη, ασφαλής και φιλόξενη.
• Εφαρμόζει νέες κοινωνικές πολιτικές για την στήριξη των αδύναμων, των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων και των νέων, με στόχο την κοινωνική συνοχή σε μια κοινωνία αλληλεγγύης.
• Προβάλλει και αξιοποιεί μετά από κατάλληλες μελέτες, όπως ακριβώς επιβάλλεται, το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης μας.
• Αναδεικνύει το δυναμικό της Μεταμόρφωσης, στηρίζοντας έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα και τις νέες επενδύσεις, με σεβασμό στην φυσιογνωμία και την βιώσιμη ανάπτυξή της.
• Εξαντλεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους κατοίκους του Δήμου.
• Προσανατολίζεται σταθερά στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Οικολογίας, υποστηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τη Σχολική και Εκπαιδευτική Κοινότητα.
• Αφουγκράζεται τα προβλήματα της νεολαίας, ενθαρρύνει και προωθεί τη συμμετοχή της στα κοινά της πόλης μας, καθιστώντας τους νέους και τις νέες κοινωνούς και αρωγούς της δράσης μας.
• Αγωνίζεται για ένα υγιές πλαίσιο δημιουργικής αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης:
– χωρίς ακρότητες αλλά και χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα αρχών
– αφορίζοντας τον λαϊκισμό, τη θεωρία του πολιτικού κόστους καθώς και τον συγκεντρωτισμό που αναδείχτηκε από την εμπειρία της εφαρμογής της λεγόμενης «αρχής του ενός Ανδρός».
Στόχος της πολιτικής μας πρωτοβουλίας είναι η συνέχιση του θετικού έργου που έχει γίνει ως τώρα στον Δήμο μας, η διατήρησή του ως παρακαταθήκης και η εξέλιξη του με όραμα για το μέλλον.
Συνθέτοντας την ορθή κρίση, τις απόψεις και τις εμπειρίες των συμπολιτών μας, εκφράζουμε με δημοκρατική πεποίθηση τις αρχές και τις αξίες μας για μια σύγχρονη Μεταμόρφωση, που με τη δική της φυσιογνωμία να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της εποχής μας. Για μια πόλη φιλική σε όλους όσους
κινούνται, εργάζονται και δραστηριοποιούνται με ασφάλεια, αυτοπεποίθηση αλλά και περηφάνια μέσα σ’ αυτήν.
Είναι αυτονόητο ότι:
Λέμε ΝΑΙ στον διάλογο, ΝΑΙ στη συναίνεση, ΝΑΙ στην ανεξάρτητη ελεύθερη σκέψη.
Ακολουθούμε τον δρόμο του ορθολογισμού και της αξιοκρατίας.
Αγωνιζόμαστε ενωτικά, δυναμικά, χωρίς δογματισμούς, αυταπάτες και ιδεοληψίες.
Η πρόσκληση μας για συμμετοχή και δημιουργία, ώστε να γίνει ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ πρωταγωνιστής και συν-διαμορφωτής όλων των αλλαγών, είναι ανοιχτή και δημόσια.
Με «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» ξεπερνάμε τις διαχωριστικές γραμμές του χτες και τις όποιες διαφορές μας.
Συνεργαζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.
Δεσμευόμαστε για την επανεκκίνηση της Μεταμόρφωσής μας.
Ξεκινάμε!”

 

 

Η Συντονιστική της Δημοτικής Κίνησης
ΑΡΧΟΝΤΗ ΣΑΝΤΥ, Πανελληνιονίκης – Προπονήτρια Πολεμικών Τεχνών
ΔΗΜΟΥ ΣΑΒΒΑΣ, Εκπαιδευτικός Β’βάθμιας Εκπαίδευσης
ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, Εκπαιδευτικός Α’βάθμιας Εκπαίδευσης – Δασκάλα
ΚΟΖΑΔΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Χημικός Μηχανικός
ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ ΧΑΡΑ, Φιλόλογος – πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, Εκπαιδευτικός – Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
ΛΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Κοινωνιολόγος – MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΜΑΝΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Τοπογράφος Μηχανικός – πρώην Αντιδήμαρχος
ΜΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Διευθυντής Τεχνολογίας Νεοφυούς Επιχείρησης
ΠΑΝΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Υποδιευθυντής στο 7ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης Επικεφαλής Συντονιστικής
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟΝΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος – Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, Υπάλληλος Ο.Λ.Π. – Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΑΣΑΠΝΟΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Στέλεχος Πολυεθνικής
ΠΑΤΕΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, Υγειονομικός υπάλληλος – Δημοτική Σύμβουλος
ΡΟΔΙΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ, Επιχειρηματίας
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας – Συνδικαλιστής
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ, Δημοτικός Υπάλληλος
ΣΦΥΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, Μαθηματικός – Δημοτικός Σύμβουλος
ΦΕΡΓΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Μουσικός – Κατασκευαστής λαϊκών παραδοσιακών οργάνων
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Εφοριακός – Οικονομολόγος.

 

Θ. Σφυρής: “Το βάρος στον πολιτισμό και το περιβάλλον”

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Θοδωρής Σφυρής στάθηκε στη σημασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και είπε χαρακτηριστικά: “Η Μεταμόρφωση έχει ανάγκη για κάτι καινούριο. Ο πολιτισμός έχει υποχωρήσει στην πόλη μας και δεν ξέρω αν οφείλεται στην έλλειψη υποδομών ή στην έλλειψη διάθεσης. Επίσης τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία. Ο Κηφισός είναι εκεί και μας περιμένει να παρέμβουμε.”

 

Α. Φωτόπουλος: “Να φέρουμε τη Μεταμόρφωση εκεί που της αξίζει”

Από την πλευρά του Ο κ. Ανδρέας Φωτόπουλος ανέφερε: “Ο κόσμος αλλάζει, μπαίνουμε σε μία νέα εποχή όπου νέες προκλήσεις και ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά μας. Βασιζόμενοι στις αρχές και τις αξίες μας απευθυνόμαστε σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Με διάλογο και διαβούλευση θα συντάξουμε από κοινού ένα κοινό σχέδιο για να φέρουμε τη Μεταμόρφωση εκεί που της αξίζει.”

 

Π. Σταθόπουλος: “Δεν αντέχουμε άλλο το τέλμα που έχει περιέλθει η Μεταμόρφωση”

Ακολούθησε ο κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε την σημαντική επιτυχία να εκλεγεί στην κεντρική πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και δήλωσε σχετικά με τη νέα παράταξη που δημιουργήθηκε ότι είναι απόρροια πολλών διαβουλεύσεων μεταξύ νέων σκεπτόμενων ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταβολές αλλά με κοινές ανησυχίες για το μέλλον της Μεταμόρφωσης, Συμπλήρωσε επίσης: “Συμφωνούμε και συστρατευόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση μην αντέχοντας άλλο το τέλμα που έχει περιέλθει η Μεταμόρφωση.”

 

Κ. Κατωπόδη: “Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για την φροντίδα των ζώων”

Η Εκπαιδευτικός Κυριακή Κατωπόδη πήρε στη συνέχεια τον λόγο και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην φροντίδα των ζώων. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Το επίπεδο του πολιτισμού μίας πόλης μετριέται από την αγάπη και την φροντίδα των ζώων. Η πόλη μας κατοικείται από φιλόζωους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δικά τους κατοικίδια αλλά φροντίζουν και τα αδέσποτα της πόλης, τα οποία δυστυχώς, είναι πάρα πολλά. Η δημοτική μας κίνηση φιλοδοξεί να αναλάβει πρωτοβουλία και σε αυτόν τον τομέα της καθημερινότητας των πολιτών και να στηρίξει με τις ενέργειές της όλη αυτήν τη φροντίδα και την αγάπη των κατοίκων της Μεταμόρφωσης προς τα ζώα.”

 

 

Β. Κορδολαίμης: “Προτεραιότητά μας η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα”

Ένας ακόμη εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε μετά την κα Κατωπόδη, ο κ. Βαγγέλης Κορδολαίμης, ο οποίος τόνισε: “Η κίνησή μας θεωρεί πως η εκπαίδευση δίνει τα κατάλληλα εφόδια για να διαμορφωθούν υπεύθυνοι, ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες ως εκ τούτου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μοχλό πίεσης ώστε το δημόσιο σχολείο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποκτήσει την υπόσταση και την οντότητα που του αρμόζει.”

 

Π. Πασαπνοής: “Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών”

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτης Πασαπνοής έδωσε βάρος στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών λέγοντας συγκεκριμένα: “Δίνουμε έμφαση και γνωρίζουμε τις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη της Μεταμόρφωσης. Θέλουμε έναν ανοιχτό δήμο και μία ανοιχτή κοινωνία. Ανανέωση και εμπειρία, Φιλοδοξία και προοπτική, όραμα και έργο. Όλοι μαζί στο νέο ξεκίνημα.”

 

Χ. Λέφας: “Οι νέοι και οι νέες είναι οι αρωγοί των πράξεων μας”

Με την είδηση ότι βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Αθλητικής Ένωσης Μεταμόρφωσης μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλαγής ξεκίνησε η παρέμβαση του κ. Χρήστου Λέφα, ο οποίος σε ότι αφορά τα της παράταξης είπε: “Η κίνησή μας αφουγκράζεται τα προβλήματα της πόλης ενθαρρύνει τη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά. Οι νέοι και οι νέες είναι οι αρωγοί των πράξεων μας. Η Δύναμη Ευθύνης τους αγκαλιάζει και συμπορεύεται μαζί τους για τη μετεξέλιξη και την πρόοδο της Μεταμόρφωσης μας.”

 

Ν. Πατέλη: “Δέσμευσή μας ο διάλογος με τον κόσμο”

Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε η κα Νικολέτα Πατέλη η οποία υπογράμμισε: “Δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη έτσι ώστε μέσα από τις υποδομές του δήμου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές και να αναβαθμίσουμε τις ήδη υπάρχουσες ώστε να σταθούν δίπλα στις ευπαθείς ομάδες. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας ασφάλειας δίνοντας τη λύση στα καθημερινά προβλήματα. Η Δύναμη Ευθύνης έχει υποχρέωση να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο στους πολίτες της Μεταμόρφωσης. Η Δέσμευσή μας είναι: ανοιχτή επικοινωνία, διάλογο με τον κόσμο αντιμετώπιση μέσα από παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ