Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Πρόγραμμα ανάπλασης του Εθνικού Κήπου

Δημοσιεύθηκε

στις


O Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ανακοίνωσαν  το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», το οποίο περιλαμβάνει κηποτεχνική ανάπλαση σε οκτώ σημεία του Κήπου και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης επί δύο μήνες ανά διετία. Το πρόγραμμα είναι πρωτοβουλία του Οργανισμού ΝΕΟΝ και χρηματοδοτείται και υλοποιείται από τον ίδιο, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.
Η πρόταση του ΝΕΟΝ «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ύστερα από θετική εισήγηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τον Εθνικό Κήπο. Σκοπός του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις ΝΕΟΝ Διαδρομές, είναι να φέρει τον πολίτη και τον επισκέπτη της Αθήνας σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να καταστήσει τον Εθνικό Κήπο σημείο συνάντησης και αναψυχής για περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο σκέλη: μια κηποτεχνική μελέτη με εξωραϊστικές παρεμβάσεις σε 8 συγκεκριμένα σημεία του Κήπου και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ