Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πολιτική αναστάτωση στο προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Μεταμόρφωσης προκάλεσε το ρεπορτάζ μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαραίτητες διευκρινήσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

Λένε πως ένα επιτυχημένο ρεπορτάζ είναι αυτό που δεν θα περάσει αδιάφορο αλλά θα προκαλέσει αντιδράσεις. Στην περίπτωσή μας, το πρόσφατο ρεπορτάζ με τίτλο: «Προεκλογικό “παζλ” Δήμου Μεταμόρφωσης: Τοποθετήθηκαν τα δεξιά και αριστερά κομμάτια, αναζητούνται τα… κεντρώα» είναι αλήθεια πως μόνο ως αδιάφορο δεν πέρασε.

 

Η επιστολή του κ. Θεοχάρη

Η μεγαλύτερη και έγγραφη αντίδραση προήλθε από τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεταμόρφωσης, κ. Πέτρο Θεοχάρη, ο οποίος μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

“Αγαπητοί κύριοι

Στο χτεσινό σας δημοσίευμα με τίτλο :
«Προεκλογικό “παζλ” Δήμου Μεταμόρφωσης: Τοποθετήθηκαν τα δεξιά και αριστερά κομμάτια, αναζητούνται τα… κεντρώα » με έκπληξη διάβασα ότι με δήλωση μου ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία της Μεταμόρφωσης θα στηρίξει στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές την Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Καραβάκο.

Θα ήθελα να μου υποδείξετε πότε και που έγιναν αυτές οι δηλώσεις που αποτελούν τη βάση των εκτιμήσεων σας. Το δημοσίευμα είναι ψευδές και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας, παραπλανά όποιον το διαβάζει. Σας καλώ να ανασκευαστεί άμεσα. Στην διάθεση σας.”

 

Η απάντησή μας

Το πέρα ως πέρα διασταυρωμένο ρεπορτάζ της προηγούμενης έκδοσης της εφημερίδας μας σχετικά με την προεκλογική κινητικότητα της τρέχουσας περιόδου στο Δήμο Μεταμόρφωσης, είχε πολλούς αναγνώστες και σε επίπεδο πολιτών, αλλά και πολιτικών παραγόντων, όπως αποδείχτηκε. Μετά την επιστολή του κ. Θεοχάρη οφείλουμε μια διευκρίνηση ώστε να μην αδικήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Στην παράγραφο που αναλύθηκαν οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των αριστερών παρατάξεων και, ειδικά, το τι μέλλει γενέσθαι με τυχόν χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτική παράταξη της πόλης, σημειώθηκε πως: «…ενώ ο κ. Καραβάκος θα έχει πιθανότατα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτό ανακοίνωσε ο γραμματέας της τοπικής του κόμματος, κ. Πέτρος Θεοχάρης». Να διευκρινίσουμε λοιπόν ότι με τη λέξη «ανακοίνωσε» δεν αναφερόμαστε σε επίσημες διεργασίες ή κάποια θεσμική παρέμβαση του κ. Θεοχάρη, αυτό που δεν μας επέτρεψε ο “Δαίμων του Τυπογραφείου” να ξεκαθαρίσουμε, ήταν, ότι εννοούσαμε πως το “ανακοίνωσε σε ημετέρους”. Και φυσικά συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ουσία της αλήθειας της είδησης. Οπότε το δημοσίευμα ούτε ψευδές είναι ούτε πολύ περισσότερο “αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας”.

Από εκεί και πέρα, πιστεύουμε πως είναι εύκολα αντιληπτό, ότι σε ένα κείμενο τέτοιας έκτασης που αναλύει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού στο Δήμο Μεταμόρφωσης, το οποίο, σημειωτέον, είναι εξαιρετικά πλούσιο συγκριτικά με την προεκλογική… παράδοση της πόλης, δεν ήταν απίθανο, εκ παραδρομής και όχι φυσικά εκ προθέσεως, να συντμηθούν κάποια σημεία σε ένα μικρό κομμάτι.

Ας σημειωθεί ότι αυτή η διευκρίνηση θα γινόταν ούτως ή άλλως καθώς διαχρονική προτεραιότητα των εκδόσεών μας είναι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση του πολίτη, χωρίς ιδεοληψία ή σκοπιμότητα.

Πρέπει όμως, να αναφέρουμε πως είχαμε σχετική επικοινωνία και με τον ίδιο τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος ήταν λογικό να θορυβηθεί. Αφού αντιπαρήλθαμε τους ατυχείς χαρακτηρισμούς της πρώτης κρούσης, οι οποίοι αφενός δεν ταιριάζουν στον χώρο της Αριστεράς, αφετέρου δεν ωφελεί την τοπική κοινωνία να δημιουργούνται εντυπώσεις και να κατασκευάζονται «εχθροί» εκεί που δεν υπάρχουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ