Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς – Κατέκτησε το ATP Finals (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ιστορική νίκη απέναντι στον Φέντερερ στον ημιτελικό, κατέκτησε την κορυφή του κόσμου νικώντας με 2-1 σετ τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, σε ένα τελικό θρίλερ. Για πρώτη φορά στην ιστορία «γαλανόλευκη» κούπα σε μεγάλο τουρνουά τένις. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού!

Ο 21χρονος τενίστας έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του ελληνικού αθλητισμού, κατακτώντας το ATP Finals απέναντι στον Τιμ! Η ιστορική νίκη ήρθε παράλληλα με τεράστια εμφάνιση, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) τον Τιμ στον τελικό και κέρδισε το ATP Finals στο Λονδίνο.  

Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος του Έλληνα τενίστα και μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του αθλητισμού της χώρας.

Είναι μια τεράστια στιγμή για την Ελλάδα και το τένις το οποίο στο πρόσωπο του 21χρονου τενίστα βλέπει ένα λαμπρό μέλλον. Το αστέρι του Τσιτσιπά έλαμψε και στο Λονδίνο και με την πρώτη κέρδισε τον τίτλο, έναν τίτλο που δεν έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του ο Ράφα Ναδάλ! 

Αυτός είναι ο 4ος τίτλος της καριέρας του άλλα και ο πιο “βαρύς”. Είχαν προηγηθεί τα τουρνουά σε Στοκχόλμη, Μασσαλία και Εστορίλ (250) αλλά στο Λονδίνο ο νεαρός τενίστας έκανε το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Ο τελευταίος πόντος και ο Τσιτσιπάς στο έδαφος προσπαθώντας να πιστέψει τι έχει μόλις πετύχει 

 

Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του τένις

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέλαβε το τρόπαιο και αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στον Ντόμινικ Τιμ τόνισε: “Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Το χρωστάω σε σας. Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε και εσείς όλα τα παιχνίδια”.

Ακόμα, αποθέωσε τον Αυστριακό δηλώνοντας: “Πολλά συγχαρητήρια στον Ντόμινικ. Είσαι έμπνευση για εμένα και για πολλούς άλλους στο χώρο του τένις. Έγινε μια πολύ όμορφη μάχη για το άθλημά μας. Πολλά συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλη τη χρονιά”.

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς είπε: «Νιώθω απίστευτα που κρατάω αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον πατέρα μου και τον αντζέντη μου για την στήριξη. Αυτό το τουρνουά ήταν φανταστικό και τόσο ξεχωριστό για εμένα. Δεν έχω λάβει ποτέ ξανά τόση αγάπη και στήριξη από τον κόσμο. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας το χρωστάω στον κόσμο που με στήριξε».

Το ποσό που θα εισπράξει ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του τένις προκαλεί… ίλιγγο 

Ο Ελληνας τενίστας έγινε αμέσως και πλουσιότερος κατά 1,27 εκατ. ευρώ αφού αυτό είναι το μπόνους που έχει λαμβάνειν ο νικητής. Αν μάλιστα δεν έχανε από τον Ράφαελ Ναδάλ και το κατακτούσε αήττητος θα έπαιρνε συνολικά 2.580.600 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ