Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Πήγε για το μεροκάματο και έχασε τη ζωή της»: H άτυχη μητέρα δούλευε ανασφάλιστη στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποκαλύπτοντας πως τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.

Ήταν ελάχιστα λεπτά πριν τις επτά το πρωί της Κυριακής στο 43ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, όταν η 45χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας.

Η άτυχη μητέρα βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του απορριμματοφόρου στην ειδική θέση εργασίας του οχήματος, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 35χρονο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και καρφώνεται στο βαρύ όχημα συνθλίβοντας την γυναίκα.

Μια άλλη όμως πτυχή της τραγωδίας είναι ότι σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.

Για το γεγονός ότι η γυναίκα δούλευε ανασφάλιστη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Τράκας, ο πρόεδρος Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και ανέφερε:

«Η γυναίκα και ο οδηγός ήταν ανασφάλιστοι. Είναι αυτό που έχουμε καταγγείλει όλο αυτό το διάστημα, ειδικά στην Περιφέρεια γίνονται πολλά τέτοια τραγικά γεγονότα και κανένας δεν πίστευε ότι θα γινόταν ένα ατύχημα και θα χαθεί μία ζωή. Από το καλοκαίρι έχουμε ζητήσει από το υπουργείο να κάνουμε μία κουβέντα, για να προστατευτεί αυτός ο δύσκολος χώρος».

Ο Δήμαρχος «κρύβεται»: «Θα έπρεπε να είναι στο κρατητήριο»

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ο Δήμαρχος κρύβεται και δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Επιπλέον ο κ. Τράκας δήλωσε ότι ο δήμαρχος δεν έχει κάνει προσλήψεις, είναι απαράδεκτη η κατάσταση που υπάρχει.

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι απάντησε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει νόμος και καλούμε το υπουργείο Εσωτερικών να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Οι υπάλληλοι πηγαίνουν με 5μηνα και 8μηνα γιατί δεν γίνονται προσλήψεις. Η καθαριότητα είναι μεγάλο βαρόμετρο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την στιγμή ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι στο κρατητήριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ