Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Ο δήμαρχος έφυγε όρθιος και γεμάτος από την αγάπη των πολιτών” 

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λυκόβρυση και η Πεύκη αποχαιρετούν τον Χρήστο Σκαμάκη 

 

Απεβίωσε σε ηλικία 66 χρονών ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστος Σκαμάκης, μετά την μάχη που έδινε επί χρόνια για την υγεία του.

Είχε διατελέσει για δύο συνεχόμενες τετραετίες δήμαρχος της Λυκόβρυσης (1995-2002), ενώ  στην τρέχουσα δημοτική θητεία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, κ. Τάσου Μαυρίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν για τρία χρόνια αντιδήμαρχος.

Ο Χρήστος Σκαμάκης, είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την διοικούσα παράταξη, ενώ είχε παραβρεθεί στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας και παρέμβαση.

Ο Χρήστος Σκαμάκης, ήταν αθλητής του ΑΟ Λυκόβρυσης και στη συνέχεια Πρόεδρος στον ΑΟ Λυκόβρυσης και στον ΚΑΟ Λυκόβρυσης.

Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν μέχρι στιγμής ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης, και Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 και η δημοτική σύμβουλος ΚΑ Μαρίνα Πατούλη.

Αναλυτικά, τα συλλυπητήρια μηνύματα είναι τα εξής:

 

Δημήτρης Φωκιανός: Θα τον θυμόμαστε όλοι για την αγάπη του για την Λυκόβρυση, την καλοσύνη του και την βοήθεια που πρόσφερε απλόχερα σε όσους είχαν ανάγκη

Πριν από λίγο έφυγε από κοντά μας ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΑΚΗΣ στα 66 του χρόνια.

Δήμαρχος Λυκόβρυσης για 8 χρόνια (1995-2002) και Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης, στην παρούσα δημοτική περίοδο για 3 χρόνια (20142017).

Υπήρξε για σειρά ετών Πρόεδρος του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Κ.Α.Ο. Λυκόβρυσης τον πρώτο καιρό της ίδρυσης του.

Έδωσε για 8 χρόνια με θάρρος και γενναιότητα μια άνιση μάχη για την υγεία του και την ζωή του, που έχασε πριν λίγη ώρα….

Αγάπησε με πάθος την Λυκόβρυση και τους νέους της δίνοντας όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο του τόπου του. Στάθηκε πάντοτε απέναντι σε ότι θεωρούσε ότι έκανε κακό, στους ανθρώπους της πόλης του.

Με το ίδιο πάθος στήριξε και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για 12 χρόνια στην Λυκόβρυση και τα 4 προηγούμενα και στην Πεύκη. Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο στρατεύτηκε πάλι, για να ενισχύσει την προσπάθεια του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Τον τελευταίο χρόνο έγινε ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος, με την αγωνιά του στα ύψη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές….

Με το ιδιαίτερο πολιτικό του ένστικτο, απέφυγε τις σειρήνες που προσπάθησαν να τον ρυμουλκήσουν στα ιδιοτελή τους πολιτικά σχέδια…

Αφήνει 4 υπέροχα παιδιά που απέκτησε με την Ευαγγέλια Κυνηγαλάκη.

Θα τον θυμόμαστε όλοι για την αγάπη του για την Λυκόβρυση, την καλοσύνη του και την βοήθεια που πρόσφερε απλόχερα σε όσους είχαν ανάγκη…

 

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Καλό ταξίδι Δήμαρχε Χρήστο Σκαμάκη

Ο Χρήστος Σκαμάκης, δήμαρχος της Λυκόβρυσης από το 1995 έως το 2003, και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι αφού πάλεψε σκληρά με την επάρατη. Ο δήμαρχος έφυγε όρθιος και γεμάτος από την αγάπη των πολιτών. Και έφυγε πιστός στο καθήκον.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα (16 Οκτωβρίου) έδωσε κανονικά το παρών του ση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου αλλά είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Στα δημοτικά συμβούλια ψήφιζε με βάση τη συνείδησή του και έχαιρε της εκτίμησης όλων των παρατάξεων.

Σε πολλούς είχε κάνει εντύπωση όταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης είχε ζητήσει από το δήμαρχο να αναζητήσει το αρχείο της Λυκόβρυσης με φωτογραφίες, σχέδια και ντοκουμέντα που είχε ο ίδιος παραδώσει το 2003 στην τότε δημοτική αρχή και είναι χρήσιμα για την ιστορία της πόλης. Όπως τα έφερε η ζωή ίσως αυτή να ήταν και η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τις δράσεις του στα δημοτικά πράγματα. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση είχε ψηφίσει την πρόταση να μην διεξάγονται ξεχωριστές παρελάσεις.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό του δημάρχου και συλλυπούνται τα παιδιά του και τους οικείους του. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Στη μνήμη μας θα μείνει για πάντα ως ο άνθρωπος της προσφοράς προς τον τόπο του. Κι έχουμε υποχρέωση όλοι εμείς στο Δ. Σ. του δήμου να τον τιμήσουμε».

Καλό ταξίδι δήμαρχε.

 

Συλλυπητήρια από την Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 

Η  Δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της  στην οικογένεια του αποθανόντος τέως Δημάρχου Λυκόβρυσης  και μέχρι σήμερα ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου  του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΑΜΑΚΗ.

Ο εκλιπών υπήρξε για χρόνια ακάματος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλες τις θέσεις από τις οποίες την υπηρέτησε τόσο στο Δήμο Λυκόβρυσης  αρχικά, όσο και μετέπειτα στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ιδιαίτερα αγαπούσε με πάθος την πόλη του τη Λυκόβρυση για την οποία αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη, εργαζόμενος με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση για την ποιοτική της αναβάθμιση.

Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε θεωρούμε πως η τοπική κοινωνία της Λυκόβρυσης έχασε έναν ειλικρινή φίλο και υποστηρικτή της σε όλες τις δύσκολες και εύκολες στιγμές της, αλλά και έναν άριστο γνώστη των προβλημάτων της για τα οποία ο αείμνηστος Χρήστος Σκαμάκης ενδιαφερόταν ειλικρινά και αποτελεσματικά.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αντίο φίλε Χρήστο από όλους εμάς που μας αγαπούσες ιδιαίτερα!!

 

Η συλλυπητήρια δήλωση της Μ. Πατούλη 

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστου Σκαμάκη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: «Χθες η Λυκόβρυση βυθίστηκε σε βαθύτατο πένθος με την απώλεια του πρώην δημάρχου Χρήστο Σκαμάκη. Τα λόγια δεν αρκούν όταν χρειάζεται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο. Χρήστο, υπήρξες ένας μαχητής της ζωής, που με την αξιοπρέπεια αντιμετώπισες μέχρι την τελευταία στιγμή το πρόβλημα της υγείας σου. Με την απλότητα και τη διακριτικότητά σου άφησες σημαντικό αποτύπωμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία μας. Νιώθω τυχερή που σε γνώρισα. Άγγιξες την καρδιά μου για την καθαρότητα της ψυχής σου και την καλοσύνη σου. Μοιράστηκες τις χαρές μου και με στήριξες στις δύσκολες στιγμές μου. Η απώλειά σου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε αλλά και για την πόλη που τίμησες και απλόχερα της χάρισες την αγάπη σου. Από σήμερα η μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης γίνεται φτωχότερη. Καλό Παράδεισο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ