Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οργή στο Ισραήλ για τον Ερντογάν που στηρίζει τη Χαμάς, «είναι τρομοκρατική οργάνωση ίδια με το ISIS»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ισραήλ στρέφεται κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του τούρκου Προέδρου για τη Χαμάς όπου υποστήριξε ότι δεν είναι «τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτικό κίνημα».

Σε ανακοίνωση του Λίορ Χάιατ, εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται:

«Η Χαμάς είναι μια κατάπτυστη τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που δολοφονεί βάναυσα και σκόπιμα μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, παίρνει ομήρους πολίτες και χρησιμοποιεί τους δικούς της ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος και το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Χαμάς = ISIS».

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ.

«Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες».

 

 


Ερντογάν: «Απελευθερωτικό κίνημα η Χαμάς»

Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ και της Δύσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα που δίνει μάχη για την προστασία της γης του».

Σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Χαρακτήρισε τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα που δίνει μάχη για την προστασία της γης του», ενώ τόνισε πως δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Τέλος, σημείωσε πως η υποστήριξη στο Ισραήλ ισοδυναμεί με δολοφονία και ψυχική ασθένεια και χαρακτήρισε «απάτη τα δάκρυα της Δύσης για το Ισραήλ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ