Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με SMS η ενημέρωση για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με προσωποποιημένες πληροφορίες με SMS και email θα ενημερώνονται οι πολίτες για την πορεία των αιτήσεων τους σε ότι αφορά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα κατά το χθεσινό συνέδριο S4S ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκαν στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που ενισχύουν την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και την κοινωνική συνοχή.

Αναφέρθηκα σε έργα που διατρέχουν το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.Έμφαση θα δοθεί:

  • Προπληρωμένες κάρτες. Αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 10 εκ. ευρώ, καινοτομούμε και στο πεδίο της πληρωμής των κοινωνικών παροχών που παρέχονται από τον ΟΠΕΚΑ. Είναι κάτι που δουλεύουμε μαζί με το υπουργείο Εργασίας και τον Υφυπουργό @tsaklogloupanos
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της Ψηφιακής Πύλης Εισόδου στην Κοινωνική Προστασία και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΟΠΕΚΑ, 10 εκ. €. Περιλαμβάνει την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στην πλατφόρμα, με πρόβλεψη για προσωποποιημένες πληροφορίες και ενημέρωση για την πορεία των αιτήσεων (μέσω SMS, email), καθώς και την παροχή βοήθειας μέσω τηλεφωνικών κέντρων προς όσους δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες ψηφιακές δεξιότητες.
  • Έχει ξεκινήσει η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας. Οι δικαιούχοι της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις παροχές που απολαμβάνουν σήμερα (και τους παρέχονται από όλα τα Υπουργεία) χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάθε φορά τα έγγραφα ταυτοποίησης αναπηρίας τους.
    Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας έχουν λάβει μέχρι σήμερα 44.238 πολίτες.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται και η εφαρμογή της Εθνικής Πύλης Παροχών Αναπηρίας, προϋπολογισμού 2εκ.€ από το ΤΑΑ, όπου οι ενδιαφερόμενοι α) θα μπορούν να βλέπουν τα προσωπικά τους δεδομένα, τα οφέλη που δικαιούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικά, και β) θα εξυπηρετούνται από one stop shop υπηρεσία για όλες τις παροχές χωρίς την υποβολή των ίδιων δικαιολογητικών σε διάφορους φορείς.
  • Έχει δρομολογηθεί η κατάρτιση του προσωπικού που εργάζεται σε υπηρεσίες πρόνοιας για την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.
  • Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας : Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχεται μέσα από το gov.gr μια ακόμα δυνατότητα στους πολύτεκνους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ