Σχέδιο για διέλευση των οδηγών από όλους τους δρόμους της επικρατείας με τη χρήση ενός πομποδέκτη δρομολογεί από το Φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τους Παραχωρησιούχους και από αρχές του Φθινοπώρου, θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα για όλη τη χώρα», δήλωσε, μιλώντας την Τετάρτη στην ΕΡΤ 1 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

«Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας άμεσα εντόπισε το θέμα. Είναι και επιταγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να υπάρχει διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης.

Πώς θα λειτουργεί

Μόλις επιλυθούν οι τεχνικές εκκρεμότητες και λάβει σάρκα και οστά η διασύνδεση των συστημάτων, οι οδηγοί θα μπορούν με τη χρήση ενός πομποδέκτη – οποιασδήποτε εταιρείας – να περνάει όλα τα διόδια της επικράτειας.

«Μετά τη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο του 2019 ανάμεσα στους επτά παραχωρησιούχους και στην Εγνατία Οδό, προχωρούν πλέον και οι τεχνικές συζητήσεις, ώστε το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από τον προσεχή Οκτώβριο», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Να σημειωθεί εδώ πως οι διασυνδεδεμένοι χωρίζονται σε δύο ομάδες: Στην πρώτη ομάδα βρίσκονται Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Γέφυρα και στη δεύτερη Νέα Οδός και Κεντρική Οδός.