Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

Κοντοζαμάνης: Το λογικό είναι να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για το πρώτο κρούσμα και για όσα άλλα εμφανιστούν. Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, υπάρχει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι πτυχές της οποίας θα αναπτύσσονται εφόσον έχουμε εξέλιξη της νόσου» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον Realfm.

«Όσον αφορά το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, ακούσατε και τους επιστήμονες να λένε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται και σε κατ’οίκον περιορισμό. Βεβαίως είναι το πρώτο κρούσμα, οφείλαμε να δώσουμε περισσότερη προσοχή. Έχουμε ιχνηλατήσει τις επαφές της συγκεκριμένης κυρίας και είμαστε σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα ενισχύουμε τις υγειονομικές δομές για να αντιμετωπίσουμε τυχόν άλλα κρούσματα».

«Το καλύτερο σχέδιο στις πύλες εισόδου της χώρας είναι η ενημέρωση. Η καλύτερη πρόληψη και δράση είναι να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο, να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία. Το 85% και πλέον των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται ως ήπια νόσος και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.

«Το λογικό είναι να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει», συμπλήρωσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ