Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Κορωνοϊός: Πεταμένες μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μαντηλάκια στους δρόμους [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται συνεχώς, ενώ οι κάτοικοι σπεύδουν σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν με είδη υγιεινής για την προστασία τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης περιορίζεται στο #μένουμε_σπίτι, και παραμελείται έξω από αυτό, καθώς έχει γίνει εμφανές ένα φαινόμενο που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην πρόληψη της δημόσιας υγείας, αλλά απειλεί και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Υπηρεσία Καθαριότητας παρατήρησε πως “στην Αγίου Ιωάννου, αλλά και σε παράπλευρες οδούς, υπάρχουν πεταμένα στο οδόστρωμα αλλά και σε πεζοδρόμια μάσκες και γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη προσώπου και χεριών.”

Επιπλέον, στα πλαίσια ρεπορτάζ του Χ-τύπου για τον κορωνοϊό, έγινε εμφανές πως επί της οδού Τατοΐου (σχετικές εικόνες) στην Κηφισιά (πλησίον στάσης λεωφορείου κοντά στον ΗΣΑΠ) υπήρχαν σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους πεταμένες μάσκες και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Η προστασία από τον κορωνοϊό είναι ευθύνη όλων τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπίτι, και όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους, η κ. Δάβαρη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής τονίζει: “Ζητάμε οι μάσκες και τα γάντια να τοποθετούνται αμέσως σε πλαστικές σακούλες και κατόπιν να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων. Να ακολουθούν τις οδηγίες πρόληψης μετάδοσης του ιού και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, για την προστασία της δημόσιας υγείας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ