Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα-Χαρδαλιά – Συζήτηση για νέα μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς αυτή την ώρα έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται μετά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες, εξέλιξη που επαναφέρει τη συζήτηση για νέα μέτρα, όπως τα τοπικά lockdown.

Ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε νωρίτερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα έχει επαφές με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αντικείμενο των επαφών είναι η πανδημία του κορωνοϊού, το άνοιγμα του τουρισμού, η επανεκκίνηση του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και η ετοιμότητα του κρατική μηχανισμού κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Χαρδαλιάς: Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, παντού. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Η δουλειά μας δεν σταματά ποτέ, πέρα από τις ενημερώσεις.»

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς της συμπρωτεύουσας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά βημα βήμα να ανοίξουμε την αγορά αλλά ταυτόχρονα να μη διακινδυνέψει η Δημόσια Υγεία.»

Ο υφυπουργός, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το μπιτς μπαρ της Μυκόνου, δήλωσε ότι «δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τις «φωνές» από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο, επεσήμανε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στους παραβάτες, από την στιγμή που πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ