Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Καλοκαιρινά» Θεοφάνεια και μετά… κακοκαιρία «Π»

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλές καιρικές συνθήκες για τους εκδρομείς που θα αναχωρήσουν Πέμπτη και Παρασκευή για τα Θεοφάνια, αναφέρει στην πρόγνωση του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όμως έρχεται… κακοκαιρία τύπου «Π» την Κυριακή.

Ο καιρός την Πέμπτη θα είναι αίθριος, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, όμως θα σημειωθούν και κάποιες συννεφιές προς τα δυτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι 17 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN.

Στην Αττική για σήμερα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί στα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα αγγίξει του 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, με αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν λίγες συννεφιές κατά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 17 βαθμούς.

Από κει και πέρα, Παραμονή Θεοφανίων (5/1) ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

Ανήμερα Θεοφανίων (6/1), ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή στους νοτιάδες που θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή (7/1), θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στην Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να προσεγγίσουμε τα 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ