Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτές είναι οι νέες λίστες με τα προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα e-katanalotis οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα που έχουν εντάξει στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι νέες λίστες προϊόντων, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν μειωμένες τιμές, θα ισχύουν έως και την ερχόμενη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου -οπότε και θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές.

Δείτε τις λίστες με τα προϊόντα και τις τιμές που έχουν αναρτήσει 16 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες διανομής σε αυτόν τον σύνδεσμο, «κλικάροντας» στην επιχείρηση που προτιμάτε:

https://www.e-katanalotis.gov.gr/householdBasket

Με μειωμένες τιμές το «καλάθι του νοικοκυριού»

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκύπτει ότι οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχώρησαν σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1%. Οι εν λόγω μειώσεις αφορούν στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων χθες, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης (23-29/11/2022).

Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση, ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο: όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε,
στα 589, ποσοστό 72,1%, η τιμή παρέμεινε σταθερή, και
μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ, με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα My Μarket.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ