Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κάθετος ο Μ. Βορίδης: «Όχι σε lockdown ακόμα και αν το εισηγηθεί η Επιτροπή – Υπάρχει το εμβόλιο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη είναι η κουβέντα τις τελευταίες ημέρες, λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων στη χώρα, όπως παράλληλα και των νοσηλειών και των ασθενών σε ΜΕΘ, πως οι ειδικοί εισηγούνται να προχωρήσουμε σε ακόμα ένα lockdown, με τον Νίκο Καπραβέλο να το χαρακτηρίζει «μονόδρομο».

Από την πλευρά της, όμως, η κυβέρνηση από το στόμα του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, βάζει τέλος σε αυτά τα σενάρια και μάλιστα με τρόπο που δεν περίμενε… κανείς καθώς το πρωί της Τρίτης (9/11) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε πως «Αν μας πει η Επιτροπή για lockdown, θα απαντήσουμε “όχι” γιατί υπάρχει το εμβόλιο».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης μίλησε για την κλιμάκωση των εμβολιασμών, που από 20.000 φτάσαμε στις 170.000 πρώτες δόσεις, λέγοντας πως τα μέτρα αποδίδουν.

«Υπάρχει σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;»

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί ακόμα 4.7000 θέσεις, όπως το ίδιο έχει γίνει και με τις ΜΕΘ.

«Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ). Πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ