Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η μαγεία των Χριστουγέννων ταξιδεύει στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο από χθες το βράδυ «φόρεσε» τα εορταστικά του για να προσφέρει τη χαρά των Χριστουγέννων στους επισκέπτες του.

Η έναρξη των εκδηλώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022 έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, των Δημάρχων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Περιφερειακών Συμβούλων, μελών του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, στελεχών του Πάρκου, πολιτών και μικρών παιδιών.

Επίσης οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως θα ξεκινήσουν σήμερα το βράδυ στις 6:30 μ.μ. με το άναμμα του δέντρου, υπό τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Κρατικής Ορχήστρα Αθηνών.

 

 

Ο στολισμός και οι δραστηριότητες στο Πάρκο Τρίτση επικεντρώνονται στο υδάτινο στοιχείο στην καρδιά του πάρκου, ενώ όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου θα υλοποιούνται σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων επισήμανε ότι «τη δύσκολη αυτή περίοδο που οι πολίτες αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και στο Πεδίο του Άρεως».

 

 

«Οι δράσεις που πραγματοποιούνται, αποτελούν μόνο την αρχή των όσων προγραμματίζουμε στο πλαίσιο της στοχοθεσίας μας για να αναδείξουμε το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης σε ένα Πάρκο, ανοιχτό για τους πολίτες. Με σταθερά βήματα δίνουμε τέλος στην εγκατάλειψη και το μεταμορφώνουμε σε μία όαση πρασίνου και αναψυχής. Σε ένα χώρο γιορτής και χαράς. Σε αυτή τη προσπάθεια έχουμε σταθερούς συνοδοιπόρους τους δημάρχους Ν. Ζενέτο και Σ. Τσίρμπα καθώς και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του Πάρκου. Όλοι μαζί δίνουμε καθημερινά τη μάχη που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ημέρα που αυτός ο εμβληματικός χώρος θα αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει και αποτελέσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών από όλα τα σημεία της Αττικής μας. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν και να απολαύσουν την βόλτα τους», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει την έναρξη του αγώνα δρόμου για παιδιά ”Santa run”, ενώ με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο επισήμανε ότι «οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειάς του, συνεργάζονται στενά, τόσο με τους δημάρχους της περιοχής, όσο και με τα στελέχη του Πάρκου προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη». «Είμαστε μια δυνατή ομάδα που με συγκεκριμένο στρατηγικό πρόγραμμα κάνουμε πράξη τη στοχοθεσία μας προκειμένου το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να γίνει πόλος έλξης για όσους ενδιαφέρονται να αθληθούν, αλλά και να απολαύσουν την ηρεμία και το φυσικό περιβάλλον. Καλούμε όλους τους πολίτες στη μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε σήμερα και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και χαρά», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της εορταστικής περιόδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Α. Λεωτσάκος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Περιφέρειας Αττικής, ο Ν. Ζενέτος, Δήμαρχος Δ. Ιλίου, ο Σ. Τσίρμπας, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Ι. Λοβέρδος Βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Βασίλης Λώλος Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, η Μ. Χατζηαθανασίου Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης, η Ε. Μπαρμπαγιάννη Εντεταλμένη Εθελοντισμού, η Μ. Αγγελοπούλου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ Φορέα Διαχείρισης και Περιφερειακή Σύμβουλος, ο Χ. Αλεξανδράτος, Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ Φορέα Διαχείριση και Περιφερειακός Σύμβουλος, η Μ. Σαπέλα, Γενική Γραμματέας Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Α. Σπυράκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Γ. Γεωργακόπουλος, Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ Φορέα Διαχείριση, ο Γ. Γυπαράκης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικού Τομέα, ο Σ. Κοτσίνης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων και Ηλεκτροφωτισμού, ο Γ. Κώττης, Ταμίας ΔΣ Φορέα Διαχείριση, ο Γ. Κωνσταντόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης κ.α.
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών δράσεων έχει στηθεί ένα «πλωτό χωριό» με σημείο αναφοράς, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο «χάρτινο» καράβι του. Να σημειωθεί ότι οι πλωτές αυτές κατασκευές χωροθετήθηκαν στην Λίμνη Νο5, σε πλήρη εναρμόνιση και σεβασμό της ορνιθοπανίδας, της βιοποικιλότητας και του φυσικού κάλλους του τοπίου του χώρου.

Οι επισκέπτες έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2022 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ των πλωτών αυτών κατασκευών, μέσα από μία δωρεάν βαρκάδα. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να περιηγηθούν στον ευρύτερο χώρο του πάρκου με το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι που θα διεξάγει καθημερινά δωρεάν δρομολόγια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε χώρους του Πάρκου, θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, προάγοντας τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του χαρακτήρα. Χθες το βράδυ κατά την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας δρόμου ”Santa run”, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου. Επίσης πραγματοποιήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες». Η έναρξη έγινε υπό τον ήχο σαξόφωνου που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μία γιορτινή, ατμόσφαιρα. Σε όλες τις δράσεις, τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών η είσοδος στο πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό και η βόλτα με τρενάκι θα είναι δωρεάν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ