Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ερυθρά θάλασσα: Νέα επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο τάνκερ.

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον ελληνόκτητου πλοίου, στην Ερυθρά θάλασσα.

Αυτή τη φορά, επίθεση δέχθηκε το φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «YANNIS», το οποίο ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime Limited, σύμφωνα με το Marine Traffic.

Οι Χούθι επιτέθηκαν στο πλοίο ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο εταιρείες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Το πλοίο, με σημαία Μάλτας, είχε αναχωρήσει από τη Ρωσία και προορισμός του ήταν η Κένυα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση των ανταρτών Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο την τελευταία εβδομάδα. Προηγήθηκε το πλήγμα με βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων εναντίον του τάνκερ «M/T Wind».

Τους τελευταίους έξι μήνες οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

Αρχικά οι Χούθι υποστήριζαν ότι «χτυπούσαν» μόνο πλοία που σχετίζονταν με το Ισραήλ, ωστόσο στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον θέσεων των ανταρτών στην Υεμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ