Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επεισόδια στον Έβρο: Οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποπνικτικό είναι το κλίμα από το πρωί στις Καστανιές Έβρου λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών. Σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προχώρησαν οι Τούρκοι προς την ελληνική πλευρά.

Επανήλθε η ένταση στις Καστανιές Έβρου μετά το χθεσινό ήσυχο 24ωρο, καθώς νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε επίθεση με χημικά καπνογόνα στο φυλάκιο της περιοχής, με πυκνό καπνό να έχει σκεπάσει τον ορίζοντα κατά μήκος του φράχτη.

«Εδώ και μισή ώρα (σ.σ. λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά απο μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

https://youtu.be/ShuPaeH3LMA

https://youtu.be/C_JUl7j_3w0

Κλιμάκια της ΝΔ και του ΚΚΕ στον Έβρο

Σήμερα αναμένεται στις Καστανιές αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου ‘Ακη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου. Η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα επισκεφθεί και την παρέβρια ζώνη του δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου, «στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας».

Παράλληλα θα περιοδεύσει σήμερα στον Έβρο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, και θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Οι εθνικότητες (χώρες προέλευσης) των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

 Αφγανιστάν, 64%
 Πακιστάν, 19%
 Τουρκία, 5%
 Συρία, 4%
 Σομαλία, 2,6%
 Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

https://twitter.com/akrokentrwos/status/1235811033517703170

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ