Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίθεση στην Ελλάδα από Τουρκία μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας – «Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε και έθεσε επί τάπητος -μεταξύ άλλων- τις σχέσεις με την Ελλάδα.

«Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας και η αύξηση εξοπλισμών, απλώς αυξάνουν την ένταση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή του το Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) της Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανενός είδους τετελεσμένα γεγονότα που στοχεύουν την εθνική της ασφάλεια και τα συμφέροντά της», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Άγκυρα επέκρινε την Ελλάδα για «την πολιτική των προκλήσεων και των προσπαθειών εξοπλισμών», οι οποίες -σύμφωνα με τους γείτονες- αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας για το 2023, για ακόμα μία φορά η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο, κατηγορώντας την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες».

«Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.«Όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους» αναφέρθηκε ακόμη στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στη δήλωση τονίζεται επίσης η υποστήριξη της Τουρκίας στην «πολιτική ανοικτών θυρών» του ΝΑΤΟ, αλλά αναφέρεται ότι οι χώρες που στοχεύουν να ενταχθούν στο μπλοκ πρέπει να «συμμορφώνονται» με το πνεύμα και τους νόμους της συμμαχίας.

«Είναι απαραίτητο η Φινλανδία και η Σουηδία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το τριμερές μνημόνιο του Ιουνίου 2022 στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλώντας τις δύο χώρες να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Άγκυρας.

Το Συμβούλιο καταδίκασε επίσης έντονα τις πρόσφατες «αποτρόπαιες επιθέσεις» κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, του Κορανίου, λέγοντας ότι αποτελούν «εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού, με στόχο τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Η ανακοίνωση του MGK επέκρινε επίσης τις αρχές που επιτρέπουν και προστατεύουν τέτοιες ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές πράξεις, λέγοντας ότι είναι συνένοχες σε αυτό το έγκλημα μίσους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ