Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εξοικονομώ 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2023» καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τη 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Ξεκινούν οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση κατοικιών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2023», exoikonomo2023.gov.gr, καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τη 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο RePower, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20.000.

Υπενθυμίζεται πως για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο «Εξοικονομώ 2023» στόχος είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες είναι οι εξείς:

Αντικατάσταση κουφωμάτων.
Τοποθέτηση/Αναβάθμιση θερμομόνωσης.
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης.
Σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home), έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων, Έξυπνα συστήματα ελέγχου της θέρμανσης/ψύξης, έξυπνα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ