Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενημερωτική Ομιλία για την υγεία

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από γιατρούς (διάρκειας 2 ωρών) σχετικά με τον διαβήτη, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Στόχος της δράσης, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη. Αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας 40 +.
Ομιλήτριες της βραδιάς θα είναι :
Γιαννοπούλου Κατερίνα , Ψυχολόγος
Ιωάννα Νικολούτσου, Γιατρός Πνευμονόλογος
Συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στις προστατευτικές και επικίνδυνες συμπεριφορές υγείας που σχετίζονται με τα παραπάνω νοσήματα. Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν, σειρά προληπτικών εξετάσεων όπως : μέτρηση σακχάρου χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, δείκτη μάζας σώματος, μαστογραφίας, τεστ Παπανικολάου και ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

«Σε μια ιδιαίτερα σκληρήοικονομικά εποχή για την ελληνική οικογένεια, προχωράμε σε κινήσεις και συνεργασίες ουσιαστικές και σε πρακτικές λύσεις. Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση σε συνδυασμό με τις ιατρικές εξετάσεις εξασφαλίζουν την σωστή πρόληψη της υγείας των συμπολιτών μας και ειδικά των ανασφάλιστων και των ανέργων» δήλωσε η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά -Αποστολάκη.    

Η παραπάνω πρωτοβουλία, ανήκει στο Ινστιτούτο Κοινωνικής και προληπτικής Ιατρικής, επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με θέμα : «Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Πρόληψης – Προαγωγής Υγείας σε υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια της Αττικής»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ