Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ελλείψεις σε φάρμακα: Από φαρμακείο σε φαρμακείο οι γονείς για να βρουν σιρόπια στα παιδιά τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε έλλειψη βρίσκονται εδώ και καιρό φάρμακα και σιρόπια για τα παιδιά, οι γονείς κάνουν στην κυριολεξία «κυνήγι θησαυρού» από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν αυτά που χρειάζονται για τα παιδιά τους.

«Έχω δύο παιδιά 6 και 9, την προηγούμενη εβδομάδα αρρώστησε ο μεγάλος μου, χρειάστηκε να πάω να πάρω ένα εισπνεόμενο, πήγα στο φαρμακείο, μου είπε θα σε ειδοποιήσουμε δεν το έχουμε εύκαιρο, τελικά είναι σε έλλειψη» αναφέρει μία μητέρα στο mega.

«Ουσιαστικά λείπουν πάνω από 300 σκευάσματα, μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε έξαρση του ιού της γρίπης και Covid, οι ανάγκες είναι αυξημένες, από την άλλη δεν μπορούμε να προμηθευτούμε καθημερινά φάρμακα όπως είναι εισπνεόμενα, αντιβιοτικά για παιδιά» λέει η φαρμακοποιός, Δήμητρα Καρακάση.

Η σοβαρή έξαρση αναπνευστικών ιώσεων, κάνει τους πνευμονολόγους να αναζητήσουν άλλες θεραπείες για τους ασθενείς τους, όταν δεν υπάρχουν στην αγορά διαθέσιμα εισπνεόμενα.

«Σε εμάς δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα γιατί καταλαβαίνετε ότι για να δώσουμε μία αγωγή δεν την δίνουμε για να την πάρει ο ασθενής σε δέκα μέρες» εξηγεί ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Κυρίως το πρόβλημα το έχουμε με τα εισπνεόμενα, φανταστείτε ότι χρειάστηκε να δώσω στο παιδί μου εισπνοές και έπρεπε να μιλήσουμε με τον γιατρό γιατί δεν υπήρχε, προσπαθούσαμε να βρούμε κάτι άλλο να του δώσουμε» λέει ο φαρμακοποιός, Βασίλης Προσελέντης.

«Δεν είναι μόνο τα αντιβιοτικά, είναι και άλλα σοβαρά φάρμακα, ό,τι έχει σχέση με τον διαβήτη, καρδιολογικά, αλοιφές δερματολογικές, ινσουλίνες» προσθέτει ο κ. Προσελέντης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ