Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

«Ελλάδα 2021»: Παραδόθηκε στη Βουλή το αρχείο της Επιτροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αρχειακή προθήκη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα μπορούν να θαυμάζουν πλέον οι επισκέπτες της Βουλής των Ελλήνων, καθώς αυτή παραδόθηκε σήμερα από την Πρόεδρο της Επιτροπής, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η παράδοση έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο προ του Περιστυλίου της Βουλής, όπου έχει τοποθετηθεί η προηγμένη τεχνολογικά προθήκη. Σε αυτήν εκτίθενται το σύνολο του ψηφιακού υλικού και τα φυσικά αντικείμενα της Επιτροπής που συντόνισε τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, στην αρχειακή αυτή προθήκη «παρουσιάζονται όλες οι δράσεις, όλες οι εκδηλώσεις, όλες οι πρωτοβουλίες, τα έντυπα, τα νομίσματα, οι χορηγοί, συμπυκνώνεται όλη η προσπάθεια της Επιτροπής, η οποία με σεβασμό και θεμιτή φιλοδοξία τίμησε μια μοναδική επέτειο, δύο αιώνες μετά από την Επανάσταση του 1821».

Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε πως «η παρακαταθήκη αυτής της δουλειάς θα βρίσκεται εδώ, θα γεμίζει τη νεολαία της χώρας που επισκέπτεται το Κοινοβούλιο με αισιοδοξία, με εκτίμηση και με αίσθηση καθήκοντος για την προοπτική της χώρας». Σημείωσε ότι «η Βουλή αποδέχεται αυτή την παρακαταθήκη, θα την τιμήσει, θα τη σεβαστεί» και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι τα νιάτα κυρίως της χώρας μας θα μπορούν να απολαύσουν, μέσα από αυτή την προθήκη, που είναι εκτός των άλλων και τεχνολογικό επίτευγμα, την αίσθηση χρέους της Επιτροπής που τίμησε τη μεγαλύτερη ιδρυτική επέτειο του νεοελληνικού κράτους, χαρίζοντάς μας μία φρεσκάδα προοπτικής».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τόνισε πως «η αρχειακή προθήκη παραδίδεται στα καλύτερα χέρια, στη Βουλή των Ελλήνων» υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι να διατηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάμνηση της επετείου των 200 χρόνων και να δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε ενδιαφερθεί, τώρα ή στο μέλλον, να ερευνήσει πώς γιορτάσαμε αυτή την επέτειο, με πόση περηφάνια, με πόση αυτοπεποίθηση και με πόσες ελπίδες για το μέλλον που έρχεται για την Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ