Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εθνική Πινακοθήκη: Ανοίγει αύριο τις πόρτες του το ανακαινισμένο κτίριο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης θα εγκαινιαστεί αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Το έργο της ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011, προχώρησε η αρχική του φάση αλλά στη συνέχεια οι εργασίες «πάγωσαν» και τελικά ολοκληρώθηκε με επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών με την αρωγή και της Περιφέρειας, τους τελευταίους 19 μήνες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με τη συνοδεία της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, επισκέφθηκε την Πινακοθήκη και την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης. Επισημαίνεται ότι σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης των έργων, ύψους 18 εκ. ευρώ καλύφθηκε από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Εθνικής Πινακοθήκης.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν για το άρτιο και ιδιαίτερα καλαίσθητο, όπως ανέφερε, αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως η Αττική αποκτά ένα εμβληματικό πολιτιστικό χώρο, σύγχρονων προδιαγραφών που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο πολιτιστικό της κεφάλαιο.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εγκαινίων

Λόγω της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 θα απαγορευθεί σταδιακά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από τις 06.00΄ έως πέρατος, καθώς και η κυκλοφορία αυτών από τις 15.00΄ έως πέρατος, στις εξής οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
    Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ